'Risale-i Nur talebelerinin davetiyle geldim'

'Risale-i Nur talebelerinin davetiyle geldim'

Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı tarafından hizmete açılan Ders Çalışma Merkezi, dershaneye gidemeyen fakir öğrencilere hitap edecek

Ders Çalışma Merkezi'nin açılışında konuşan Dernek Yöneticisi Avukat Abdullah Tel, hedeflerinin kenar semtlerde oturan fakir öğrencileri sınavlara hazırlamak olduğunu kaydetti.

Açılışta söz alan Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey Barış Hizmetleri Genel Başkanı Prof. Dr. Charles Philips, "Amerika kahramanlık adına büyük hatalar yapıyor. Ben sizi Allah'tan korkan insanlar olarak selamlıyorum. Siz de Allah'tan çok korkuyorsunuz. Bizi ve sizi birleştiren bir çok ortak noktamız var. Sizler Hz. İbrahim'in topraklarında yaşıyorsunuz. Amerika'nın yerlileri Asyalı olduğu için sizin akrabalarınız. Ben buraya barış hizmetlerinde bulunmak üzere geldim. Gayemiz dünyayı huzurlu hale getirmektir. Risale-i Nur talebelerinin daveti üzerine geldim. Dünyanın bir çok yerinde faaliyetlerimiz var. İsrail'in Batı Şeria'sına 4 Risale-i Nur talebesini yetimhane yapmaları için gönderdik. Böyle projeleri gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise "Hükümetimiz Sosyal Destek Projesi (SODES) ile eğitim gibi önemli projeleri hayata geçirmektedir. 2008 yılında 90 proje gerçekleştirmiştik. 2009 ise 120 proje gerçekleştiriyoruz. Bu proje de bunlardan biriydi. Bu ders çalışma merkezi fakir öğrencilere önemli katkı sağlayacak." diye konuştu. Program sonunda öğrencilere protokol tarafından kitap hediye edildi.
Cihan