'Sen hafızsın, cemaatlerden bilgi topla'

'Sen hafızsın, cemaatlerden bilgi topla'

'Hazar' kod adlı bir tanık: "Sedat astsubay bana 'Sen hafızsın, dini yönün kuvvetli, Cemaatte tanıdığın çok. Bize bilgi topla' diye ajanlık teklif etti

Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasının polise komplo kurmak için Çatalarmut Barajı'na attığı bombaların bir kısmının, cemaatlere yönelik soruşturma başlatıldıktan sonra atıldığı tespit edildi. Başsavcı İlhan Cihaner ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu sanıklarla ilgili iddianamenin ek klasörlerinde, Çatalarmut Baraj Gölü'nde 27 Ekim 2009'da bulunan 13 adet el bombası ile 350 civarında mermiyle ilgili polis tutanağına da yer verildi. 27 Ekim 2009'da hazırlanan olay yeri inceleme raporunda, "bir kısım mühimmatın göl suyu çekildikten sonra yeni sayılabilecek bir zaman önce olay yerine atıldığı" belirtildi. Raporda mühimmatın oldukça temiz ve orijinal renginde olduğu ve paslanmadığına dikkat çekildi.

Ek delil klasörlerinde ifadesi bulunan 'Hazar' kod adlı bir tanık: "Sedat astsubay bana 'Sen hafızsın, dini yönün kuvvetli, Cemaatte tanıdığın çok. Bize bilgi topla' diye ajanlık teklif etti ben kabul etmeyince Kemah'taki 9 askerin şehit edildiği saldırıdan 6 gün önce bu saldırının gerçekleşeceğine ilişkin verdiğim istihbarat değerlendirilmedi. Tanık 'Hazar' "Kemah'taki saldırıdan 6 gün önce bölgede silahlı ve sırt çantalı iki teröristin Sarıyazı köyüne gittiklerini öğrendim. Olayı Sedat Astsubay'la paylaştım. Ancak ajanlık teklifini reddettiğim için benimle konuşmuyorlardı ve beni yalancı ilan ettiler" dedi.
Yeni Şafak