Örgütün ihtiyaçları 3. Ordu'dan

Örgütün ihtiyaçları 3. Ordu'dan

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 61 sayfalık iddianamede, Albay Dursun Çiçek imzalı 'millete komplo' planı için gerekli finansmanın nasıl temin edildiğine ilişkin ipuçları da yer alıyor

Emine Dolmacı'nın haberi:
 
Davanın 6 numaralı sanığı tutuklu Üsteğmen Ersin Ergut'ta ele geçirilen belgelere göre, örgütün maddi ihtiyaçları 3. Ordu'dan karşılanırken, adli konularda ise Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'den yardım alınıyordu. 'K-Ddl.doc' isimli dosyada, okuma evlerine silah bırakması istenen muhtara maddi güvence verilmesi isteniyor ve, "3. Ordu tarafından karşılanmak üzere ne isterse kabul edilmesi." talimatı veriliyor.

Belgeye, Başsavcı İlhan Cihaner ile görüşüldüğü, hukuki teminat ve adli konuları onun sağlayacağı notu da düşülmüş. Ardından muhtarın işi başkasına havale etmemesi, malzemeleri yerine kendisinin koyması, mühimmatın okuma salonlarına götürülmesi ve CD'lerin kitapçığa teslim edilmesi isteniyor. İhbar mektubu ile suç duyurusunda bulunulacağı belirtilen metinde şöyle deniliyor: "Muhtemelen Abdulvahap isimli kişinin her şeyi emniyetteki f.den aldım demesi ve son anda şube müdürüne haber verilmesi, Cafer'in konuyu biliyor olması nedeniyle gelmeyeceği, aracın merkezden alınacağı, evlerin araştırılması, zayıf halkaların tespit edilmesi, okuma salonları girişlerinde kamera olup olmadığının kontrol edilmesi."

Planlar ve provokasyonlar için kullanılacak 'muhtar'ın kimliği iddianamede açıkça belirtilmiyor. Ancak gizli tanık Munzur'un ifadelerine göre, İliç Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt'a yapılacak provokasyon için sanıklardan Şenol Bozkurt ile birlikte Saztepe Köyü Muhtarı A.'ya gidiyorlar. Munzur'un da bulunduğu ziyarette Şenol Bozkurt, "Muhtar emanet hazır mı?" diye soruyor. "Komutanım size üç tane silah hazırladım, hangisini beğenirseniz onu alın." dedikten sonra silahları getiriyor. Bozkurt, önüne konulan 3 tabancadan birini seçiyor.

Munzur bu görüşmeyle ilgili olarak ifadelerinde, "Şenol komutan muhtarın bu hizmeti karşılığında muhtara askeri malzeme 'bot, matara, çanta, uyku tulumu vs. götürmüştü." bilgisini veriyor.

Yaylabaşı Karakolu'nda görev yapan gizli tanık Can ise sanıklardan Karakol Komutanı Murat Yıldız'ın alay komutanlığından arayan bir uzman çavuş ile yaptığı telefon görüşmesini aktarıyor. Uzman çavuşun Murat Astsubay'a, 'köylere muhtar olacak kişilerin adlarını saydığını, dörtler belde ve Çağlayan beldesine kimlerin belediye başkanı olacağını söylediğini' belirtiyor.
Zaman

İLGİLİ HABERLER:

3. Ordu Risale-i Nur'a tuzak kuracaktı

'Cemaat evine uyuşturucu ve silah koy!'

Kurdoğlu ve Gülen cemaatine komplo itirafı