Diyanet, 2010'u 'Kur'an Yılı' ilan etti

Diyanet, 2010'u 'Kur'an Yılı' ilan etti

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur'an'ın nüzulünün 1400. yılı anısına 2010'u Kur'an Yılı ilan etti

Cihan Yenilmez'in haberi

Başkanlık, yıl bolunca İlahi vahyin daha iyi anlaşılması için yazılı, sözlü ve görsel çalışmalar yürütecek. Kur'an konulu sempozyum, çalıştay, yarışma, radyo ve televizyon programları düzenleyecek.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (sas) gelen ilk vahyin üzerinden 1400 yıl geçti. Diyanet İşleri Başkanlığı da ilk günkü tazeliğini koruyan Kur'an-ı Kerim'in insanlığa sunduğu mesajın daha iyi anlaşılması amacıyla 2010'u 'Kur'an Yılı' ilan etti. Başkanlık, bu yıl Türkiye ve yurtdışında Kur'an temalı birçok sempozyum, açıkoturum, panel, çalıştay, toplantı, konferans, radyo ve televizyon programı, yarışma düzenleyecek. Bu kapsamda vaaz ve hutbeler ağırlıklı olarak Kur'an konulu olacak.

Başkanlık tarafından yıl boyunca 'Kur'an tilavet'i programları gerçekleştirilecek. Bu programlara Türkiye'nin önde gelen Kur'an okuyucularının yanı sıra İslam ülkelerinden ünlü kâriler davet edilecek. Geleneksel mukabele ortamını canlandırmayı amaçlayan başkanlık, Ramazan ayı dışında da müftülüklerce belirlenecek camilerde mukabele günleri tertip edecek.

TRT ve diğer kanallarda 'Kur'an Saati' programları hazırlayacak olan Diyanet, Kur'an temalı belgesel, albüm, fotoğraf-slayt gibi çalışmalar yaptıracak. Kur'an Yılı içerisinde ulusal ve yerel radyo ve TV'lerde yayınlanmak üzere, reklam filmleri tasarlanacak. Başkanlık, Kur'an'dan mesajların yer aldığı, billboardlar ve afişleri il ve ilçelerde sergileyecek. 'Kur'an Yılı'nda, Diyanet İşleri tarafından Kur'an temalı bir kitap ve seçme ayetlerin özgün yorumlarının yer alacağı bir dizi hazırlanacak ve halka ücretsiz dağıtılacak.
Zaman