Psikohayat yine dopdolu

Psikohayat yine dopdolu

Dergi bu sayısında enerji kaynağı uyku ile travma ve medya’yı ele alıyor

Psikohayat Dergisi’nin merakla beklenen Ocak- Şubat- Mart sayısı çıktı.

Dosya konusu ‘Hayatın Enerji Kaynağı UYKU’ ile sosyal hayatı kökten sarsan ve iş ile aile hayatını olumsuz etkileyen uykuyu çeşitli yönleri ile ele alan dergi Uğur Canbolat'ın Genel Yayın Yönetmenliğinde İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı İktisadi İşletmesi adına 3 aylık olarak ücretsiz olarak çıkıyor. PSİKOHAYAT Dergisi, Ruh sağlığı alanındaki yeni gelişmeleri okuyucu ile paylaşmanın önemli olduğuna inanıyor.

PSİKOHAYAT Dergisi Ocak- Şubat- Mart sayısında DOSYA konusu olarak şu farklı açılardan uyku konusunu gündemine aldı: Çocuk ve Uyku Sorunları, Uykusuz Bırakan İlişkiler, İş Yaşamı ve Uyku Sorunları, Madde Kullanımı ve Uyku Bozukluğu, Psikolojik Bir Mesai: Rüyalarımız, Terapide ve Tedavide Bilinçli Hipnoz, Depresyon ve Manide Uyku Problemleri, Huzursuz Bacak Sendromu, Uyku Laboratuvarı ve Polisomnografi, Anksiyete ve Uyku Bozuklukları.

Dergi bu sayısında Psikiyatri dünyasında hocaların hocası olarak bilinen Pof. Dr. İsmail Çifter hoca ile yapılan bir röportajda‘Psikiyatrinin dünün bu günü’ ele alınırken Uzm. Psikolog Yıldız Burkovik ile kaygı konusunda yapılan söyleşi bu konudaki kaygıları giderecek nitelikte.

Nöropsikiyatri alanının üç önemli ismi Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, Prof. Dr. Kemal Arıkan ve Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın makaleleriyle katkıda bulunduğu PSİKOYAYAT dergisinde Anne Babalarda Kaygı Yaratan Durumlar, Tanpınar’ın sular şehrinden geriye ne kaldı?, Kleptomanide Yakın Çevre Desteği, Travma ve Medya, Zevkli Hediyeler Dünyasından Masal Şehrine, Psikiyatri Hemşireliğinde Hasta Mahremiyeti, Koala Alfabesi Uyku gibi farklı ve zevkle okunan köşe yazıları yer alıyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ücretsiz olarak gönderilen dergiye PSİKOBULMACA farklı bir özellik kazandırıken derginin her sayısında Porof. Zihni Sinir’in Poreceleri dikkat çekiyor.

PSİKOHAYAT Dergisinin bu sayısına; Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. M.Kemal Arıkan, Dr. Oğuz Tan, Dr. Semra Baripoğlu, Dr. Gökben Hızlı Sayar, Dr. Barış Önen Ünsalver, Psk. Aynur Sayım, Psk. Çiğdem Demirsoy, Dr. Alper Evrensel, Uzm. Psk. Orhan Gümüşel, Uzm. Psk. Zehra Erol, Uzm. Psikolog Yıldız Burkovik, Dilek Özdemir, Dr. Serdar Nuhoğlu, Uzm. Psk. Cengiz Demirsoy, Dt. Ali Eşref Müezzinoğlu, Dr. Funda Güdücü Sağır, Dr. Pejman Golabi, Psk. Necmettin Gürsoy, Fatma Özten, Nilüfer Fırat, Ayda Çayır, Zeynep Sevde Paksu, Fatih Uğurlu katkıda bulundu.