Engelli vatandaşlara 'Engelsiz Mahalle' projesi geliyor

Engelli vatandaşlara 'Engelsiz Mahalle' projesi geliyor

Samsun'da İlkadım Kent Konseyi, engelli vatandaşların sokak ve caddelerde yaşadığı problemleri gidermek amacıyla "Engelsiz Mahalle" projesi hazırladı.

Fatih Yaçıner'in haberi

 
Mart ayında mahalle meclisleri oluşturacak olan konsey, proje kapsamında belirlenecek olan bir mahalleyi engelli vatandaşların kullanımına açacak.

Proje hakkında bilgi veren İlkadım Kent Konseyi Başkanı Kaya Tuncer Çağlayan, projenin önemli olduğunu söyledi. Mart ayında İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın kamuoyuna verdiği söz doğrultusunda mahalle meclislerini hayata geçireceklerini dile getiren Çağlayan, bu meclislerde, yönetenle yönetilenleri bir araya getireceklerini kaydetti.

İlçe bünyesinde 50 mahalle bulunduğuna dikkat çeken Kent Konseyi Başkanı Çağlayan, aynı ay 'Engelsiz Mahalle' projesi kapsamında bir mahallenin engelli vatandaşların kullanımına açılacağını açıkladı.

Çağlayan, "Ortak akılın devreye girmediği yönetim mekanizmaları başarısız olmaya mahkûmdur. Bu nedenle Samsun'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını, kamu yararı gözeten dernek ve odaları bir araya getirerek ortak aklın bir araya gelmesi için fedakârlık gösteriyoruz. Bu doğrultuda ortak akıl çerçevesinde kent konseyi çatısı altında 23 çalışma grubu oluşturduk. Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleriyle Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Yakup Beyazer'in ' Engelsiz Mahalle Projesi' üzerinde çalışıyoruz. Bu proje doğrultusunda belirlediğimiz bir mahalleyi tamamen engelli vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir konuma getireceğiz. Fikirleri ortak akıl süzgecinden geçirerek ortak çözümler üreteceğiz." ifadelerini kullandı.