Halkçılar ve ırkçılar muvaffak olamayacak

Halkçılar ve ırkçılar muvaffak olamayacak

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, yaşanan tartışmaların kimseyi ümitsizliğe sevketmemesi gerektiğini söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Gündemi değerlendiren Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, yaşanan tartışmaların kimseyi ümitsizliğe sevketmemesi gerektiğini belirterek, "manevi müjdeler bize gösteriyor ki, bunlar muvaffak olamayacaklar" dedi.

Bir hukuk tarihçisi olarak, bugünlerde 1950’li yıllarda oynanan ve dindarları hedef alan siyasi bir oyunun yeniden oynanmak istediğini esefle müşahede ettiğini belirten Akgündüz, ancak bu sefer bazı farkların bulunduğunu söyledi.

Halkçılar ve ırkçılar muvaffak olamayacak

Milletin artık uyandığını ifade eden Akgündüz, “Birincisi; Türk Milleti artık uyanmıştır; çapulculara ve maneviyat düşmanlarına fırsat vermeyecek kadar basiretlidir. İkincisi; Türk Ordusu içinde vatanını ve milletini seven komutanlar vardır ve içlerindeki mikropları ve virüsleri medya aracılığıyla millete duyurabilmektedirler. İnşallah yargının içinde de anti-virüs programı vazifesini icra edecek hâkimler ve savcılar çıkacaktır. Üçüncüsü; Allah’a şükür, teknoloji, gizli hiçbir şeyi olduğu yerde bırakmayacak kadar gelişmiştir. Kirâmen kâtibîn gibi her şeyi kaydedebilmektedir” dedi.

1960 ihtilalinin Bediüzzaman’ın tabiri ile “Halkçıların ırkçıları elde ederek, memleketi felakete sürüklediğini” hatırlatan Akgündüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tahripçiler 80 yıldır devam ettirdiklerini muhafaza etmeye çalışıyorlar; manevi müjdeler bize gösteriyor ki, bunlar muvaffak olamayacaklar ve milletin iradesine saygı göstermeyi öğreneceklerdir.”