Camiyi bombalayacakların ismi bile belli

Camiyi bombalayacakların ismi bile belli

Genelkurmay Başkanlığının tatbikat amaçlı olduğı açıklamasına karşılık cami bombalayacak askerlerin isim ve sicil numaralarının bile belli olduğunu yazdı

Risale Haber-Haber Merkezi

Taraf gazetesi, Genelkurmay Başkanlığının tatbikat amaçlı olduğı açıklamasına karşılık Balyoz harekatı kapsamında camilerin kimler tarafından bombalanacağının isim ve sicil numaralarının bile belli olduğunu yazdı.

Balyoz Harekâtı kapsamındaki cami saldırıları gayet ayrıntılı planlanmış, bombalamayı yapacak askerî timlerin isimleri ve görevleri bile belirlenmiş.

Çarşaf ve Sakal planlarında, Fatih ve Beyazıt camilerini bombalayacak eylemlerde görevli subay ve astsubaylar sicil numaralarına kadar yazılı...

ÜÇLÜ KEŞİF, TAHRİP VE TAHRİK TİMLERİ

FATİH Camii'ndeki eylemi 1987-35 sicil numalaralı Binbaşı Hüseyin Çoban yönetecekti. Keşif timinin başında ise 1992-2 sicil numarasıyla Yüzbaşı Yusuf Kelleli var. Provokasyondan Astsubay Osman Çetin (1992-141) sorumlu...

TİMLERİN TAMAMI JANDARMADAN

BEYAZIT Camii'nde bombayı patlatacak timin başında Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Topuz (1993-85) var. Keşif yapan üçlü timi ise Teğmen Erdinç Atik (2000-A.48) yönetiyor. Halkı tahrikten ise Astsubay Mustafa Kelleli (1989-906) sorumlu...

SUGA'DAKİ İSİMLER TANIDIK

Darbeye hazırlık amaçlı SUGA Eylem Planı'nın altında, emekli Oramiral Özden Örnek'in adı var. Ege'de Atina ile gerginlik için bir dizi eylem öngörülen plandaki subaylar, Kafes'te de yer almıştı.

Balyoz Harekâtı kapsamındaki cami saldırıları gayet ayrıntılı planlanmış, bombalamayı yapacak askerî timlerin isimleri ve görevleri belirlenmiş.

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması, Fatih ve Beyazıt camilerini kana bulamayı amaçlayan "Sakal" ve "Çarşaf kod adlı eylem planlarının da "dış tehdide karşı bir eğitim ve tatbikat çalışması" olduğunu ima ediyor.

Oysa "Balyoz Harekât Planı" ile bağlantılı olarak hazırlanan ve Genelkurmay'ın sahip çıktığı seminerde de içeriğine değinilen bu iki eylem planı, bizzatihi iç tehdit yaratmaya, kaos ve panik ortamı oluşturmaya ve bu sayede olağanüstü hal, sıkıyönetim ve darbeye zemin sağlamaya dönük talimattan kapsıyor. Bu talimatlarda, saldırılan hangi timlerin ve nasıl gerçekleştireceği gayet detaylı olarak anlatılıyor. 

Dokuz kişilik eylem timi

Fatih Camii'nin bombalanmasıyla ilgili ayrıntıları içeren Çarşaf Eylem Planı, Yüzbaşı Hüseyin Topuz tarafından yazıldı. Belgenin Taraftaki elektronik kopyası, Jandarma Binbaşı Hüseyin özçoban'ın bu planı kendi resmî bilgisayarında tuttuğunu da gösteren "kaydeden" bilgisine sahip. 



Cumadan on dakika önce bombayı patlat

Beyazıt Camii'nin bombalanmasını öngören Sakal Planı da aynı isimler tarafından hazırlanıp bilgisayara kaydedildi: Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Topuz ve Jandarma Binbaşı Hüseyin Ozçoban. Plana göre tahrip düzeneği bir çantaya yerleştirilecek ve şadırvanda unutulmuş görüntüsü ile bırakılacaktı. Jandarma Binbaşı Hüseyin özçoban komutasındaki tim, bombayı cuma günü namazdan 10 dakika önce patlacaktı. Planda özellikle yaralı sayısının fazla olması isteniyor.