Sırrı Süreyya Önder: Okuma sürecimde Risale-i Nur külliyatı var

Sırrı Süreyya Önder: Okuma sürecimde Risale-i Nur külliyatı var

Yeni aktüel Dergisi yazarı Alper Görmüş, Sırrı Süreyya Önder'in Risale-i Nur ile olan ilgisini de aktardı

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazar-yönetmen Sırrı Süreyya Önder'i köşesine taşıyan Yeni aktüel Dergisi yazarı Alper Görmüş, Önder'in Risale-i Nur ile olan ilgisini de aktardı.

Sırrı Süreyya Önder'in "Bu coğrafyanın yüreğinden konuşan adam" olduğunu ifade eden Görmüş, Önder'in bununla ilgili "Ben yedi yaşımdan itibaren okuma sürecimin içerisine bütün Risale-i Nur külliyatını da dahil ettim. Çünkü babam böyle bir gelenekten geliyordu. Dayım da insan güzeli, bir Nur şakirdiydi. Ve çocukları çok ciddiye alırlardı" dediğini söyledi.

Önder ile ilgili çeşitli bilgiler de veren Görmüş, "Bence samimiyet, sahicilik ve iyilik elele verseler ve "ete kemiğe hüründük Sırrı diye göründük" diye halay tutsalar yeridir yani. İhtiyacımız olan şey, Sırrı Süreyya Önder'vari bir samimiyet ve sahicilik... Böyle olunca, sizi herkes dinler. Böyle olunca, düşünce ayrılıkları baki kalır ama, bunlar göz oyma nedeni olmaz... Sırrı Süreyya Önder'in insan olarak gücü samimiyetinden, sahiciliğinden ve her an gözlerine yansıyan "iyi insan"lığından geliyor."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.