Nurcu şahsın ineklerini bile fişlemişler

Nurcu şahsın ineklerini bile fişlemişler

Türkiye'de ve belki de dünyada ilk kez ahırlar ve içindeki ineklerin fişlendiğini ortaya çıktı

Kemal Gümüş'ün haberi:

Genelkurmay'ın Özel Kuvvetler'de arama yapan Ankara 11. Ağır Ceza Hâkimi Kadir Kayan'ı takip ederken yakalanan askerlere ilişkin yaptığı açıklamada duyarlı kamuoyunu 'kurumlar arası güvensizlik ve paranoya' üretmekle suçlamasının yankılan sürerken Vakit, "Cuntacılar paranoyaklıkta sınır tanımıyor" dedirtecek bilgilere ulaştı.

DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN FİŞLEME

TSK içindeki cuntacılar bugüne kadar sayısız hukuksuzluğa imza atarak binlerce masum insanı fişlemiş ve mağdur etmişlerdi. Ancak Vakit'in ulaştığı bilgi ve fotoğraflar, Türkiye'de ve belki de dünyada ilk kez ahırlar ve içindeki ineklerin fişlendiğini ortaya koyuyor. Bolu Jandarma İstihbarat Birimlerince hazırlanan fişleme dosyasında Fetullah Gülen Cemaatine bağlı olduğu ileri sürülen Ali Özturk isimli vatandaşın ahırı ve ahırın içindeki hayvanları fişlenmiş. Ahırın içine kadar giren jandarma istihbarat elemanları fiş dosyasına Ali Öztürk'ün ineklerinin fotoğrafını bile koymuş. Dosyada hayvanlara bakan ibrahim Aygül'ün evinin fotoğrafları da dikkat çekiyor.

AHIRI VE İNEKLERİ GÖRÜNTÜLEYEREK FİŞLEMİŞLER

Bolu Jandarma istihbarat birimlerince Ali Öztürk hakkında hazırlanan fişleme dosyasında, inek fotoğrafları ile desteklenen bilgiler şöyle:

"Nur Cemaati Fetullah Gülen Gerede Grubuna ait Ali Öztürk'ün büyükbaş hayvan yetiştirme ahırının giriş kapısı ve iç kısmı... Nur Cemaati Fetullah Gülen Gerede Grubuna ait Ali Öztürk'ün büyükbaş hayvan yetiştirme ahırının bakıcısı İbrahim Ayqül'ün oturduğu ev..."

FİŞLENMEYEN YOK

Daha önce Ergenekon soruşturmasında tutuklanan generallerden ele geçirilen belgelerde TSK'nın; bakkalları, lokantaları, alışveriş merkezlerini, internet sitelerini, gazetecileri, İHL'de okuyan kız öğrencileri, Cuma namazına giden memurların abdest almasını ve namaz saatinde tuvalete gidilmesini bile fişlediği ortaya çıkmıştı .

Vakit