'ÖKK Ergenekon’un gözbebeğidir'

'ÖKK Ergenekon’un gözbebeğidir'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddialarının ardından Türkiye gündemine oturan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın, Ergenekon sanıklarının gözünde çok önemli bir yere sahip olduğu ortaya çıktı


İddianamelerdeki bilgi ve belgelere göre Ergenekon, Özel Kuvvetleri ‘Ergenekon’un gözbebeği’ olarak tanımlamış. Özel Kuvvetlerden emekli olan sanık Albay Levent Göktaş’ta ele geçen 51 Nolu DVD’deki çok gizli yüzlerce belge Özel Kuvvetler’de hazırlanmış. İşte iddianamelerdeki o bağlantılar:

SEVGİ ERENEROL’UN BELGESİ

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamelerde Özel Kuvvetler ile ilgili çarpıcı bilgiler ve belgelere rastlandı. Bunlar arasında en dikkat çekeni de Ergenekon yöneticisi olmakla yargılanan Türk Ortodoks patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol’dan elde edilen "Derin Ergenekon’’ adlı doküman. Bu dökümanda “Özel Kuvvetler komutanlığı Ergenekon’un gözbebeğidir ve özel bir yeri vardır’’ ifadesi yer alıyor. Savcılar, konuyla ilgili olarak, "Açıkça bu birimin Ergenekon yapılanması için ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır" değerlendirmesinde bulundular.

TSK İÇİNE SIZMA ÇABASI

Savcıların değerlendirmesinin devamında “Bu belgeden Ergenekon’un Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kurulmuş olmadığını ve gizlice Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yapılanma ve sızmaya çalışıldığı anlaşılmaktadır. Ergenekon dokümanında (sözde) Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli şahıslardan oluşan operasyon dairesi ve kontrol dairesi için bu belgedede açıkça ‘Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Ergenekon içinde özel bir yere sahip olduğu vurgulanmıştır.’’

51 NO’LU DVD ORADA HAZIRLANDI

Erenerol’un dışındaki diğer sanıkların da Özel Kuvvetler Komutanlığı ile ilgili birçok belge ve bilgiye sahip olduğu görülüyor. Sanık emekli Albay Levent Göktaş’ta ele geçen 51 No’lu DVD’nin Özel Kuvvetler’de hazırlandığı belirtildi. Göktaş’ın, konuyla ilgili verdiği ifadesi şöyle: ‘’Bu belgeler Özel Kuvvetler’de yapılmış olan çalışmalar. ‘İrticai faaliyette bulunduğu belirtilen kamu görevlileri’ adlı döküman 2001’de Özel Kuvvetler Komutanı N.N.’nin emriyle Mersin, Adana ve İstanbul’da Genelkurmay Psikolojik Harekat timleri ile yapılan çalışma.’’

PERİNÇEK: KÜÇÜK HİZMET ETTİ

İddianamede yer alan 14 Mart 2008 tarihli İP lİderi Doğu Perinçek ve İP’li Serhan Bolluk arasında geçen telefon konuşmasında Perinçek, ‘’Orgeneral Kıvrıkoğlu ve Tuğgeneral Veli Küçük ile iligili düzmece bir haber yayınlamıştır. Doğrusu şudur. Kıvrıkoğlu Özel Kuvvetleri bu kapsamda Özel Kuvvetler’i bağımsız bir güç olarak ve Kuzey Irak’ta hareket bağımsız bir güç olarak geliştirmeye çalıştı. Tuğgeneral Veli Küçük’ün de bu çabaları içinde görevler üstlendiği biliniyor’’ sözleri dikkat çekti.

ATABEYLER ÇETESİ İDDİASI

Sanıklar Doç. Dr. Ümit Sayın ve Behiç Gürcihan’ın bir birlerine karşılıklı gönderdikleri e-maillerde de Atabeyler etesinin Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın içinde yer aldığı iddia ediliyor. Ümit Sayın’ın, Gürcihan’a gönderdiği söz konusu e-mailde, "Atabeyler grubu Özel Kuvvetler Komutanlığı içinde bulunan 300’den fazla olan gerilla eğitim mangasından biri’’ ifadelerini kullandığı görüldü.

ALBAY VE BİNBAŞININ BAĞLANTISI

Bülent Arınç’ın evinen önünde gözaltına alınan iki subayın da Ergenekon sanıklarıyla irtibatı tespit edildi. İki subayın geriye dönük telefon taramasında Albay E.Y.B’nin Ergenekon sanığı Kuvayı Milliye Derneği Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Özoğlu, Binbaşı İ.G.’nin de Muzaffer Tekin’le onlarca kez telefon görüşmesi yaptıkları tespit edildi.
Star