Ergenekoncu MİTçilerin Nurcu itirafı

Ergenekoncu MİTçilerin Nurcu itirafı

Ergenekon tutuklusu MİT'çiler CHP'li milletvekiline "Nurcu Kurdoğlu Cemaati'ni izlediğimiz için cezaevindeyiz" dedikleri ileri sürüldü

Risale Haber-Haber Merkezi

Posta Gazetesinin bugünkü sayısında ilginç bir haber yer aldı.

Ergenekonla bağlantılı İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı Erzincan'da hayata geçirdikleri iddiasıyla tutuklanan Milli İstihbarat Teşkilatının 3 personelinin CHP'li milletvekiline "Nurcu Kurdoğlu Cemaati'ni izlediğimiz için cezaevindeyiz" dedikleri ileri sürüldü.

Gazetedeki habere göre TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi CHP'li Ahmet Ersin Erzurum'da tutuklanan 3 MİT görevlisiyle cezaevinde görüştü.

Erzincan Barajı'nda bulunan mühimmatla bağlantılı oldukları için tutuklandıkları yönünde haklarında haberler çıkan MÎT'çiler, CHP'li Ersin'e, bir cemaat soruşturmasını yürütmeleri nedeniyle hapiste olduklarını söyledi. MİT personelinin verdiği bilgilere göre, MİT ana karargahı kendilerine Nurcu Kurdoglu Cemaati içinde bulunan 'Erzincan' kodlu öğrenciden bilgi alma talimatı verdi. 5 ay öğrenciyle görüşüldü. Ancak aynı öğrenci savcılığa MÎT görevlilerini ihbar edince Erzurum savcısı Şanal kendilerini Ergenekon davasında geçen 'İrticai ile Mücadele Eylem Planı'nı uygulamakla suçladı.

Ergenekon tutuklusu MİT personelinin "Kurdoğlu cemaatini izliyorduk" açıklaması tepkiye neden olurken, bir devlet kuruluşunun, insanların ahiretini kurtarmak için çalışanları potansiyel bir tehlike olarak algılayarak takip altına alması "tek parti döneminde kalan zihniyetin hala değişmediği" yorumlarına yol açtı.

İşte haber küpürü: