Türk Silahlı Partisi Başkanı Başbuğ

Türk Silahlı Partisi Başkanı Başbuğ

İlginç eylemleriyle dikkat çeken Genç Siviller, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Trabzon'da savaş gemisinden yaptığı açıklamaya kendine has üslupla tepki gösterdi


Üyelere gönderilen e-mailde yer alan mizansen haberde, Başbuğ'un şu mesajı verdiği belirtildi: "Türkiye siyasetinde hemşehriciliğin geçer akçe olduğunun farkında olan çiçeği burnunda Başkan Başbuğ, 'Tayyip Erdoğan Karadenizli olabilir, ben de Karadeniz damadıyım, beni daha çok sevin.' diye seslendi."

Grup adına açıklama yapan Turgay Oğur, Genelkurmay'ın "Her Türk asker doğar" anlayışını benimsediği için, savcı da olsa hâkim de olsa herkesin kendilerine itaat etmelerini istediğini belirtti. Oğur, Genelkurmay Başkanı'nın itaatsizlik yapanları üstü kapalı şekilde tehdit ettiğini kaydetti. Turgay Oğur, Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un açıklamalarının ardından Genç Siviller olarak e-mail grubundaki üyelerine gönderdikleri iletide Başbuğ'un bir siyasi parti lideri gibi konuştuğunu vurguladıklarını ifade etti. Üyelere gönderilen e-mail'de şu ifadeler yer aldı: "Türk Silahlı Partisi Genel Başkanı İlker Başbuğ, Trabzon'da temaslarda bulundu. Partisinin Trabzon Deniz Komutanlık Tesisleri'nin açılışına katıldı. Yapılan törende, partililerle bir araya gelen Başbuğ, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Uzun zamandır basın toplantısı yapmadığını söyleyen Başbuğ, birazdan da Trabzonlularla kucaklaşacağız, bize gösterecekleri teveccühü göreceksiniz." diyerek gelecek seçimlerde Trabzon'u alacaklarının sinyalini verdi.

Başkan Başbuğ, kendisini eleştiren yazar, çizer, gazeteci aydın takımına da seslenerek 'Her Türk asker doğar, askerler de komutanlarının emirleri dışına çıkmaz. Yolunuz yol değil. Hizaya geçin.' dedi. Türkiye siyasetinde hemşehriciliğin geçer akçe olduğunun farkında olan çiçeği burnunda Başkan Başbuğ, 'Tayyip Erdoğan Karadenizli olabilir, ben de Karadeniz damadıyım, beni daha çok sevin.' diye seslendi.."