Said Nursi'ye 'Said Molla' oyunu

Said Nursi'ye 'Said Molla' oyunu

Ünal, Said Nursi ile Said Molla'nın kasıtlı olarak karıştırıldığını söyledi ve

Risale Haber-Haber Merkezi

Ünal, geçmişte Said Nursi ile Said Molla'nın kasıtlı olarak karıştırıldığını hatırlatarak, Bediüzzaman'ın Sebilürreşad'daki yazısını aktardı.

"Büyük devlet olma ve açılım" başlıklı yazısında Sevr Antlaşması görüşmelerine doğu illerimizde özerk Kürdistan kurulması maddesinin de eklendiğini hatırlatan Ünal, Said Nursi ile Said Molla'nın kasıtlı olarak karıştırıldığını ifade etti.

Ünal, "Tam bu sırada, İngiliz Muhibleri Cemiyeti üyesi olan ve birtakım cahil ve kasıtlı "aydın"ların Said Nursi ile karıştırdığı Said Molla'nın da aralarında bulunduğu bazı kişiler tarafından Kürt Teali Cemiyeti kurulur. Ve Sevr'de Kürt Şefik Paşa ile Ermenilerin temsilcisi Bogos Nubar arasında, İngiltere himayesinde sınırları Afganistan'a kadar uzanacak bir Kürt devleti kurulması üzerinde anlaşılır" dedi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin, buna çok önemli tepki verdiğini belirten Ünal, Bediüzzaman'ın Sebilürreşad'daki yazısını aktardı:

"Bogos Nubar ile Şerif Paşa arasında akdedilen mukaveleye en kesin ve susturucu cevap, Doğu'daki Kürt aşiretleri reisleri tarafından çekilen telgraflardır. Kürtler, İslâm topluluğundan ayrılmaya asla tahammül edemezler. Aksini iddia edenler, Kürtler adına konuşma selâhiyetine sahip olmayan birkaç art niyetli kişiden ibarettir... Ermeniler, nüfuslarının azlığı sebebiyle Doğu Anadolu'da hâkimiyet iddiasında bulunamayacaklarını anladılar. Maksatlarına Şerif Paşa'yı âlet etmek istiyorlar. Onların maksadı, Kürtleri aldatmaktır. İleride ilim ve irfan açısından kendilerinden aşağı oldukları bahanesiyle Kürtleri kendilerine tâbi kılacaklardır. Aklı başında hiçbir Kürt buna rıza gösteremez. Kürtler, her şeyden önce Müslümandır. Ermenilerle aynı ırktan olup olmadıkları onları hiç mi hiç meşgul etmez. İslâm, ırkçılığı kökten reddeder. Kürtler, yabancı himayesinde bir özerkliği kabul etmektense ölümü tercih ederler. Kürtlerin ilerlemesini düşünmek, Devlet-i Âliye'ye aittir, Bogos Nubar'la Şerif Paşa'ya değil."

PKK terörüne karşı verilen askerî mücadele ve kurulup kullanılan "Hizbullah" gibi örgütlerin, İslâm kardeşliğiyle Türkiye'ye bağlı bulunan Kürtler içinde bir asır önce "birkaç" kişiyi geçmeyen ayrılıkçıları bir hayli artırdığını ve devlete küstürdüğünü vurgulayan Ünal, "İrtica bahanesiyle sürekli İslâm'ın ve Müslüman halkın ve Kürtlerin üzerine gelme ise bahis mevzuu yaramızı PKK teröründen daha fazla azdırmıştır ve azdırmaktadır" dedi.

Ünal, iktidarın halkın içinde, onlarla beraber bulunan ve halkın itibar ettiği kanaat önderlerini de dinlemesini, özellikle samimi sivil toplum kuruluşlarından yeterince istifade etmesi gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.