En güzel kişisel gelişim Kur'an'dır

En güzel kişisel gelişim Kur'an'dır

Merak Aile Okulu ile Efsuni Giyim firması ortak organizasyonuyla düzenlenen Senai Demirci konferansı, Şanlıurfa'da gerçekleştirildi


RisaleHaber-Haber Merkezi

Şanlıurfa’daki Mozaik Alış Veriş Merkezi’nin konferans salonunda gerçekleştirilen ve Merak Aile Okulu ile Efsuni Giyim firması ortak organizasyonu olarak düzenlenen program, hafız Abdullah Özcan’ın Kur’an’ı Kerim’den okuduğu bir aşirle başladı.

Açılış konuşmasını yapan Efsuni Giyim Firması sahibi Süleyman Taşçı, “Ticari işletmelerin görevi sadece kazanmak değil sosyal sorumluk bilincini de geliştirmektir.

Sosyal sorumluk anlayışı bağlamında bu ve benzer faaliyetlere devam edeceğiz. Organizasyonun başından beri planlamasında yardımcı olan Merak Aile Okulu ilgililerine teşekkür ederiz.” diye konuştu.



Programın sunuculuğunu gerçekleştiren Füsun Taşçı, Senai Demirci’nin şiirlerinden bir bölüm ve ardından yazarın özgeçmişini okudu ve konuşmacıyı kürsüye davet etti.

Senai Demirci’nin konuşmasından notlar ise şöyle:

- Evlilik öncesi herkes kendisinden önce aradığı eş adayının iyi bir insan olmasını istiyor. Halbuki önce insan kendisi iyi olmalı, sonra bulmalı.

-Yaratılmak bizim tercihimiz olmadı. Biz bir tercihte bulunmadık. Yaratıcı tercih etti. Bedel ödemedik. Yokluktan varlığa, cansız taş olmadık, bitki olmadık, hayvan olmadık insan olarak yaratıldık. Hayat için hiçbir şey ödemedik. Hayat bize sunulan sürprizdir.



-Takva lüks ve hobi değildir. Takva, insan olmanın standardıdır. Takva sahibi insan Allah’la birlikte olan insandır.

- En güzel kişisel gelişim kitabı Kur’an’dır. Kur’an, süslü, yedi kat kaplarda saklanacak kitap değil okunup anlanacak, yaşanacak kitaptır. Kur’an’ın korunmasında, yükseğe asılması için gösterilen saygının anlamı yok. Sadece okumanın da değil ne denildiğini anlaşılması önemlidir. Kur’an okumak elbette güzel bir iş. Ancak okunmasından öte yaşanmalıdır. Kur’an’ı anlama gayretinde olmamak Kur’an’ı taca atmak demektir.

- Evliliğin uzamanı yoktur. Usta şoförün olmadığı gibi... Ne kadar usta olursa olsun hatalı solama yaptığı zaman ustalığının anlamı kalmaz. Evlilik sırasında o kadar basit sebeplerden anlaşmazlık çıkar ki, hiç evlilik öncesi şartlarda o hassasiyetler dile getirilmez. Diş macununu ucundan değil de ortasından sıkılması bile tartışma konusu olabilir. Evlenmeden önce kimse aradığı eşte bizim oğlumuz veya kızımızın diş macunu kullanmadaki hassasiyetlerini beklentileri arasında beyan etmez.

- Allah için tercihte bulunmak, vermek. Allah için vazgeçmek. Hayatın her alanında olduğu gibi aile hayatında da geçerlidir.



- Bütün erdemlerin kaynağı üç şeydir:

1. Gelmeyene gideceksin: Gelmeyecek olsa da gideceksin. Kıyaslama yapmayacaksın. Çünkü, Allah öyle istiyor. Şeytan Hz.Adem’e secde etmedi. İnsan topraktan yaratıldı, biz ateşten yaratıldık diye kıyaslama yaptı. Melekler kıyaslama yapmadı. Bir kere secde yaptılar…

2. Vermeyene vereceksin. Veren vermeye muhtaç değil, verdiğine de muhtaç değil.

3. İyiliğe karşı iyilikle, kötülüğe karşı da iyilikle muamele et…

- Merhum Aliya İzzetbegoviç savaş zamanlarında Sırp esirlere “Bunlar bizim misafirlerimiz, zarar vermeyin” demiş. Sırplar ise vahşi katliam ve tecavüz yapıyorlar itirazına karşı da “Onlar bizim öğretmenimiz değil, misafirimiz” demiş”

Yani, kötülüğe karşı kötülükle mukabele edersen kötülüğü ikiye katlamış olursun. İyiliğe karşı iyilikle mukabele edersen iyiliği ikiye katlamış olursun. Kötülüğe karşı iyilikle ise kötülük bir oluyor, hiç olmazsa bir de iyilik hasıl oluyor.

Senai Demirci, konferansının ardından kitaplarını imzaladı.