Otobüs şoföründen örnek davranış

Otobüs şoföründen örnek davranış

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde belediyede otobüs şoförü olarak çalışan Sami Çakar, yolda bulduğu 5 bin TL'yi sahibine teslim etti.


Alınan bilgiye göre, otobüs şoförü Çakar, aracını park etmek istediği sırada kaldırımın kenarında lastikle paketlenmiş bir miktar para olduğunu gördü. Parayı alarak belediyeye gelen ve anons yaptıran Çakar, söz konusu paranın Avni Şimşek'e ait olduğunu tespit etti. Sami Çakar, daha sonra parayı sahibine teslim etti.

Sami Çakar yaptığı açıklamada, kaldırımın kenarında lastikle bağlanmış şekilde gördüğü parayı alarak belediyeye geldiğini söyledi.

Belediye hoparlöründen yaptırdığı anonsla paranın ilçede gıda işiyle uğraşan iş adamı Avni Şimşek'e ait olduğunu tespit ettiklerini belirten Çakar, parayı sahibine verdiğini kaydetti.

Belediye görevlilerinin zaman zaman bu tür olaylarla karşılaştıklarını ifade eden Çakar, ''Bu gibi durumlarda bulduğumuz her şeyi sahiplerine teslim ediyoruz. Çünkü bu paralar, eşya bize ait değil. Herkesin aynı şeyi yapması gerekir'' dedi.

İş adamı Şimşek ise iki gün önce evden iş yerine gittiği sırada kredi kartı ödemesi için yanına aldığı 5 bin TL'yi düşürdüğünü, tüm aramalarına rağmen parasını bulamadığını söyledi.

Parasını kaybettiğini ve artık bulamayacağını düşündüğü sırada belediyeden yapılan anonsla sevindiğini belirten Şimşek, ''Kaybettiğim paramı bulduğum için çok mutluyum. Belediye çalışanının bu davranışı herkese örnek olmalı'' diye konuştu.
Timetürk