Aleviler dinsiz bir toplum istemiyor

Aleviler dinsiz bir toplum istemiyor

Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, Akdeniz Arap Alevilerinin asla dine karşı olmadıklarını ve dinsiz bir toplum istemedikleri belirterek, "Köylere cami yaptırılmasına karşı değiliz." dedi


Ali Yeral, Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Derneği ve çeşitli Alevi örgütleri üyelerinin bir araya gelerek gerçekleştirdikleri mitingte 'Alevi köylerine cami yapılmasın' açıklamasını değerlendirdi ve "Biz dinsiz bir toplum istemiyoruz." diye konuştu.

Alevi sorunlarının sümen altına itilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Ali Yeral, terör olaylarının artmasının ardından hükümet tarafından demokratik açılıma yönelik çalışmaların başlatılmasından Aleviler olarak rahatsız olmadıklarını dile getirdi.

Yeral, daha önce Alevi Açılımı olarak tanımlanan ve Alevilerin isteklerine cevap verecek yönde gerçekleştirilen çalışmaların da şuan için yavaş ilerlediğini ifade etti.

Alevi, Sünni, Türk, Kürd ve Arap olarak Anadolu'da herkesin bir olduğuna inandıklarını söyleyen Yeral, "Şuan için Alevi açılımıyla ilgili durdu, bitti demek istemiyoruz. Buna inanmak istemiyoruz. Ancak sorunlarımızın da sümen altı edilmesine izin vermeyeceğiz. Çirkin oyunlara ve mihraklara rağmen, Alevi ve Sünnilerin aynı vatanın, aynı bayrağın, aynı Allah'ın, aynı Peygamberin, aynı kıblenin insanları olduklarını ve hiçbir zaman çatışma içerisine girmeyeceklerini de hatırlatmak istiyoruz." şeklinde konuştu.