28 Şubat ruhu Urfa’da hortladı

28 Şubat ruhu Urfa’da hortladı

Şanlıurfa Dedeman Otel’de valilik tarafından düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonunda, ‘28 Şubat Dönemi’ni hatırlatan bir olay yaşandı.

Mustafa Arısüt'ün haberi:

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin’in eşinin “başörtülü olması” gerekçesiyle resepsiyondan ayrılması istendi. Olay Şanlıurfa’yı karıştırdı.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, cuma akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Cumhuriyet resepsiyonunda bilgisi dışında ve kesinlikle tasvip etmediği, asla tarafı olmadığı üzücü bir hadisenin cereyan ettiğini söyledi. Öte yandan dün bir basın açıklaması yapan ŞUTSO Başkanı Ertekin ise sorumlunun Valilik Özel Kalem Müdürü Hüseyin Ötegeceli olduğunu öne sürerek, Ötegeceli hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

‘Asla tasvip etmiyorum’

Olayla ilgili resepsiyon sonrası konuşan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, bugüne kadar görev yaptığı illerde böyle bir ayrıma müsaade etmediğini belirterek “Geleneğimizde davetli misafirin dışarı çıkarılması gibi bir uygulama asla yoktur. Bilakis resepsiyonda bulunan kesimlerin hiçbirisi kılık kıyafetle ilgili bir rahatsızlığı tarafıma iletmemiş olup, Sayın Başkan’a tevdi edilen bu hususla ilgili vali olarak şahsım bilgilendirilmiş olsaydı, böyle bir hadise söz konusu olmaz, durum düzeltilirdi” diye konuştu.

‘Soruşturma başlatılsın’

ŞUTSO Başkanı Ertekin dün konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak sorumlunun Valilik Özel Kalem Müdürü Hüseyin Ötegeceli olduğunu söyledi. Ertekin’in açıklaması şöyle: “Cumhuriyet resepsiyonunda yaşanan tatsız olaydan dolayı sayın valimiz Nuri Okutan’ın duyarlı davranıp gerekeni yapacağını söylemesi bizleri rahatlatmıştır. Ancak olayın sorumlusu olan Valilik Özel Kalem Müdürü Hüseyin Ötegeceli hakkında soruşturma başlatmasını istiyoruz. Soruşturmanın başlatıldığı ve sonuçlandığı ana kadar da görevden almasını diliyoruz. Kendisinin bu olaydan haberdar olmadığını açıklayan ve olaydan duyduğu üzüntüyü tarafımıza bildiren sayın Valimiz Nuri Okutan’ın bir an önce soruşturma başlatacağına inancımız tamdır. Vali Nuri Okutan’ı da zor durumda bırakan bu olayın üzerinin örtbas edilmesi durumunda kamuoyu vicdanı da rahatsız olacaktır. Cumhuriyet resepsiyonunda bu tatsız olayın yaşanmasına sebep olan Valilik Özel Kalem Müdürü Hüseyin Ötegecele’nin tutumunu kınıyoruz.”

Taraf