Menderes Risale-i Nur bastıracaktı

Menderes Risale-i Nur bastıracaktı

Yeni Asya yazarı Yaşar, Menderes'in Risale-i Nur'un devlet tarafından basılması için Isparta milletvekili Tola'yı görevlendirdiğini yazdı

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Asya yazarı İslam Yaşar, Başbakan Adnan Menderes'in Risale-i Nur'un devlet tarafından basılması için Isparta milletvekili Tahsin Tolayı görevlendirdiğini yazdı.

Bediüzzaman'ın Tahsin Tola'ya “Adnan Menderes’e selâm söyle. Risâle-i Nur’ları neşretsin” diyerek haber gönderdiğini belirten Yaşar, "Menderes ve Tola için tavzif mânâsı taşıyordu bu ifadeler. Verilen vazifeyi yerine getirmeyi, dine ve millete hizmet etme fırsatı olarak değerlendiren Tahsin Bey, Ankara’ya gidince Menderes’le görüştü ve Bediüzzaman’ın selâmını söyleyip talebini tebliğ etti. Selâmı hürmet ve tazimle alıp talebini memnuniyetle kabul eden Menderes de kendisine döndü ve “Risâlelerin neşri için sizi vazifelendiriyorum. Hemen faaliyete geçin, Diyanet İşlerine gidip başkanla görüşün ve risâleleri neşredin” dedi" şeklinde yazdı.

Yaşar, hemen harekete geçen Tahsin Tola'nın, Diyanet İşleri Başkanı ile yaptığı müteaddit görüşmelere ve ısrarlı teşebbüslere rağmen netice alamadığını ve Bediüzzaman'a “Risâleleri biz neşredelim Üstadım” dediğini ifade etti.