105'lik dedenin namaz tavsiyesi

105'lik dedenin namaz tavsiyesi

15 yıl boyunca 90 gün oruç tuttum. Mide dinlendiği için ömrü uzatır bu. Kuşluk, duha ve teheccüt namazlarını hiç kaçırmam. Namaz insanın ömrünü uzatır.

Metin Yüksel'in Haberi

Sivas'ın Suşehri ilçesi Avculu Mahallesi'nde oturan 105 yaşındaki Abuş Şahin, dinç kalmasını ve uzun ömürlü olmayı temiz havaya ve doğal yiyeceklere bağlıyor.
İlerlemiş yaşına rağmen duyma güçlüğü bile çekmeden kendi işini kendi görebilen Abuş Şahin (105), odununu bile kesebiliyor. Dinç kalmasını ise erken kalkmaya, çiğ süt içmeye, tamamen doğal yiyeceklerle beslenmeye borçlu olduğunu söylüyor. 105 yıllık hayatı boyunca 6 defa hacca giden Şahin, 15 yıl boyunca da 3 aylar orucunu tutmuş. 4'ü kız 4'ü erkek olmak üzere 8 çocuğu bulunan Şahin, 121 toruna sahip. 5. kuşaktan torunun torununu gören Abuş Şahin, torunlarını tanımakta zorluk çekmediğini belirtiyor. En büyük oğlu ise 75 yaşında marangozluk yapıyor.

Yaşadığı ömre bol bol dua eden Abuş Şahin sözlerine şöyle devam ediyor: "Kösedağ'da 30 sene dedemin davarını yaydım. Çiğ süt içtim. Kaymak, süt ve yoğurt yemeye devam ediyorum. 90 gün 15 yıl boyunca oruç tuttum. Mide dinlendiği için ömrü uzatır bu. Kuşluk, duha ve teheccüt namazlarını hiç kaçırmam. Namaz insanın ömrünü uzatır. Sabah 4'te kalkarım."

Alışverişini kendi yapan Abuş Şahin, ikinci evliliğini 28 yıldır sürdürüyor. Kösedağ'da kaldığı sürede kekik otu ve lalenin çok güzel çayı olduğunu vurgulayan Şahin, hayatında hiç sigara ve kötü alışkanlığı olmamış. Şahin, 52 senedir Avculu Mahallesi'nde yaşıyor. Kösedağ'da 1939 Erzincan depremini yaşayan Abuş Şahin, bir toz bulutunun ilçenin üzerinde oluştuğunu, bir anda ortalığın toz duman olduğunu sözlerine ekledi.