Kış Yüzünü Gösteriyor

Kış Yüzünü Gösteriyor

Hava Sıcaklıkları Kuzey ve İç Kesimlerde 3 İla 5 Derece Azalacak, Diğer Kesimlerde Önemli Bir Değişiklik Yaşanmayacak

Hava sıcaklıkları kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik yaşanmayacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında tüm bölgelerimizde aralıklarla görülecek olan yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa) kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım düşmesi vb.) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Hava sıcaklığı kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydogu, güneydoğu kesimler ile zamanla Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Bölgelere göre hava durumu ise şöyle tahmin ediliyor:

MARMARA : Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik) aralıklı, Kırklareli ve İstanbul çevreleri gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı bulutlu, Afyon ve Kütahya çevreleri öğleden sonra hafif sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz'de hafif olmak üzere, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, doğusu aralıklı, batısı (Eskişehir, Ankara) öğle saatlerinden itibaren hafif sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde hafif olmak üzere, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusunda (Ardahan, Kars, Erzurum, Bingöl, Muş, Van, Ağrı, Iğdır) hafif olmak üzere, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Haberler