Said Nursi için anıt mezar istedi

Said Nursi için anıt mezar istedi

Yeni Asır Gazetesi yazarı Şahin, İzmir Milletvekili Hasgür'ün Said Nursi için anıt mezar yapılmasını istediğini söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Ege Bölgesinden yayınlanan Yeni Asır Gazetesi yazarı Zafer Şahin, AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür'ün Said Nursi için anıt mezar yapılmasını istediğini söyledi.

İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür'ün sıra dışı önerileri ile dikkat çektiğini belirten Şahin, "Daha önce İzmir'de Yunan Dili ve Edebiyatı Fakültesi açılmasını isteyen Hasgür'ün yeni önerisi de çok ses getirecek" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti kongresinde yaptığı " Seversiniz sevmezsiniz ama Said-i Nursi'siz bir Türkiye'nin maneviyatı noksan kalır" şeklindeki konuşmasından sonra Hasgür'ün harekete geçtiğini belirten Şahin, yazısını şöyle sürdürdü:

"Hasgür, devletin Said-i Nursi'nin iade-i itibarını vermesi gerektiğini savunuyor. Kürt asıllı ünlü İslam alimi ve Risale-i Nur Külliyatı'nın yazarı Said-i Nursi'nin fikirleriyle milyonlarca insanı etkilediğini, eserlerinin tüm dünyada 170 dile çevrildiğini anlatan Hasgür, "Böyle bir fikir adamının mezarının nerede olduğu bile belli değil. Said-i Nursi'yi mezarında bile rahat bırakmayan 27 Mayıs 1960 cuntasından hala hayatta olanlar var. Kültür Bakanlığı derhal harekete geçmeli ve mezarının nerede olduğunu ortaya çıkarmalı. Tıpkı Adnan Menderes ve Turgut Özal gibi Said-i Nursi için de bir anıt mezar yapılmalı. Nasıl onların mezarlarını ziyaret edebiliyorsak Said-i Nursi'nin mezarını da ziyaret edebilelim. Aynı şekilde ailesi isterse Nazım Hikmet için de bir anıt mezar yapalım" diyor. AK Partili vekilin bu çıkışına kendi partisinden ve muhalefetten nasıl tepkiler gelecek acaba? Merakla bekliyoruz"

İLGİLİ HABER : Said Nursi'nin mezar vasiyeti

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.