Said Nursi dünyaya anlatılmalı

Said Nursi dünyaya anlatılmalı

Birleşmiş Milletler'in 2015 yılını Bediüzzaman yılı ilan etmeyi değerlendirmeye almasına Yeni Eğitimciler Derneğinden destek geldi

Cemil Yüzer'in haberi - RisaleHaber

Yeni Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Hasan Tanrıverdi, Birleşmiş Milletler'in 2015 yılı için Bediüzzaman Said Nursi'yi gündemine almasını RisaleHaber'e değerlendirdi.

Bediüzzaman'ın fikirlerine dünyanın ihtiyacı oldğunu belirten Tanrıverdi, şunları söyledi:

"Birleşmiş Milletler teşkilatı olan UNESCO, 2015 yılını Bediüzzaman yılı olarak ilân etmeye hazırlanıyor. Bizler Yeni Eğitimciler Derneği olarak bu ünvanın çağın en büyük mütefekkiri olan Bediüzzaman'ın şanına uygun olacağı kanaatini taşıyoruz.

"Bediüzzaman, seksen küsur yıllık ömrü boyunca, telif ettiği altı bin sayfa Risale-i Nur Küllüyatı ile ömrünü eğitim hizmetiyle geçirmiştir. Onu zaten bütün dünya tanıyor.

"Eserleri onlarca dile çevrilmiş. Bu çağın insanı onun fikirlerine muhtaç. Çağın hastalıklarının manevi tedavisi onun eserlerinde...

"Bu nedenle konunun ülkemizdeki, hatta dünyadaki tüm eğitimcilere, tüm sivil toplum kuruluşlarına duyurulması ve bu konuda kamuoyu oluşturulması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü Bediüzzaman Asrın sesi olması nedeniyle bu ünvanı fazlasıyla hak ediyor."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.