Nakşiler ve Nurcular teşvik edilmeli

Nakşiler ve Nurcular teşvik edilmeli

Milli Gazete yazarı Eygi, Kürt sorununun çözümü için Nakşibendilik ve Nurucluğun teşvik edilmesi gerektiğini söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, Kürt sorununun çözümü için Nakşibendilik ve Nurucluğun teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

"Kürt açılımı" başlıklı yazısında Kürtlerin Türkiye'deki İslâm milletinin bir parçası olduğunu belirten Eygi, Kürtleri sadece ve sadece gerçek Kürt uleması ve gerçek Kürt meşayihi temsil eder. PKK ve DTP Müslüman Kürtlerin temsilcisi değildir" dedi

"Türkiye'nin bütünlüğü korunmak isteniyorsa öncelikle Kürtlerin yoğunlukla yaşadığı bölgelerde İslâm medreselerinin ve tarikat tekkelerinin açılmasına izin verilmelidir" diyen Eygi, "Bu medreseler ve tekkeler Ehl-i Sünnet ulema ve fukahasından oluşacak bir "Din Meclisi" tarafından denetlenmelidir. Yakın tarihte görüldüğü ve bugün olduğu gibi dine, medreselere, tekkelere, ulemaya, şeyhlere cephe alınmaya ve baskı yapılmaya devam edilirse ileride çok büyük fitne ve fesat çıkacaktır" şeklinde yazdı.

Nakşibendilik ve Nurculuğun teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Eygi, yazısını şöyle sürdürdü:

"Nakşibendîlik, diğer turuk-i aliye, Nurculuk, Ehl-i Sünnet İslâmlığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da teşvik edilmeli ve teşkilatlandırılmalıdır. Osmanlı İslâm modeline zıt aşırı akımlar, İslâmcılık, İslâmî aktivizm, Selefîlik gibi bid'at cereyanlarının revacına imkân verilmemelidir. İslâm ilahî hak din olarak algılanmalı ve anlaşılmalı, ideoloji olarak görülmelidir. Kürt meselesi müsbet ve yapıcı şekilde halledilirse Türkiye güçlenir, bütünlüğü korunur."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.