Hüsrev Hatemi: Said Nursi Türkiye'nin kültür kolonudur

Hüsrev Hatemi: Said Nursi Türkiye'nin kültür kolonudur

Star Gazetesi yazarı Hatemi: Said Nursi'ye karşı bilinçli, sistematik ve aleni saygısızlık yapan bir zonta da, kolon kesiyordur

Risale Haber-Haber Merkezi

Star Gazetesi yazarı Hüsrev Hatemi, Türkiye'nin "Kültür kolonları" bulunduğunu ve bazı "kalfalar"ın bunları kestiğini söyledi. Yazısında Said Nursi'ye de yer veren Hatemi, "O’na karşı bilinçli, sistematik ve aleni saygısızlık yapan bir zonta da, kolon kesiyordur" dedi.

Toplum mühendisliğine soyunan bazı kalfaların “düğün salonumuzda herkes birbirini göremiyo canım” diyerek Türkiye salonunun kolonlarını kestiğini ifade eden Hatemi, "Bu kalfalığın dindarlıkla, ateistlikle, ulusçu oluş veya olmayışla bir ilgisi yoktur. Müslüman görüşlü bir kişi “türklük” kavramına karşı olduğunu söylerse, bunu başkalarına da telkin ediyorsa, sözün sahibi Türkiye kültürünün kolonlarından birini zayıflatmıştır. Başka bir kişi de, eğer İslam inancına bağlı değilse, müslüman olmaya mecbur değildir. Fakat, bilinçli bir şekilde İslam görüşüne hakaret ediyorsa, kolon kesmeye çalışan ve kendini Voltaire sanan bir zontadır. Halbuki, Voltaire hiçbir zaman zontalaşmamıştır. Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel, Dertli ve daha birçok Alevi, Türkiye kültürünün birer kolonudur" dedi.

Yazısında benzer örneklere devam eden Hatemi, şunları yazdı:

"Hazret-i Ali’yi kırmaktan hiç çekinmeden “biz Zerdüşt’e bağlıyız” diyen bir Alevi bunu, kendi aile bireyleri arasında söylüyorsa, yaptığı iş kolon kesme sayılmaz. Başka Alevileri etkileyecek şekilde söylüyorsa, kolon kesen bir kişidir.

"Türkiye kültürünü güçlendiren kolonların hepsi Türk işçilerinin emeğiyle dikilmemiştir. Türkiye’nin önemli sayıda Kürt yapısı kolonları da vardır. Mesela Said-i Nursi bu kolonlardan biridir. Her Türk’ün hatta her Kürdün Said-i Nursi’ye saygı göstermesi beklenmez. Fakat O’na karşı bilinçli, sistematik ve aleni saygısızlık yapan bir zonta da, kolon kesiyordur.

"Çanakkale Şehitleri’ni kendi görüşüne mal ederek, Mehmet Akif’i küçümseyen bir kişi, kolon kesiyordur. Bunun tam aksini yaparak “geceleri manevi bir ordu ortaya çıktı ve düşmanları korkuttu “diyenler de Mehmetçik kolonunu kesmiş oluyorlar.

"Ey kolon kesmeye meraklı Evladı vatan! Kolonlar kamunundur. Haydi güzel güzel odalarınıza çekilin, dizüstü bilgisayarlarınızda sanal kolonları sanal yöntemle keserek deşarj olun. Banal sözlerle etrafı rahatsız etmeyin. Dış dünya bize yetiyor, bi de sizle uğraşmayalım hadi hadi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.