Nursi ve Abdülhamidin ortak hasmı

Nursi ve Abdülhamidin ortak hasmı

Zaman yazarı Mustafa Armağan, İngilizlerin Osmanlı ve Müslümanlarla ilgili kirli niyetlerine dikkat çekti

Risale Haber-Haber Merkezi

Zaman yazarı Mustafa Armağan, İngilizlerin Osmanlı ve Müslümanlarla ilgili kirli niyetlerine dikkat çekti. Armağan, Said Nursi ve Abdülhamid'in mücadelesini de hatırlattı.

İngiltere Başbakanı Gladstone'un 1882'de parlamentoda eline Kur'an'ı alarak yaptığı konuşmada Mısır Müslümanlarını kastederek, "Bu kitap bu Müslümanların elinde kaldıkça İngilizler hiçbir zaman onlara hakim olamayacaklardır. Yegâne çözüm, Müslümanları Kur'an'dan uzaklaştırmaktır" sözünü söylediğini belirten Armağan, "Bu konuşmayı çok sonraları işitecek olan Bediüzzaman, 'Ben de Kur'ân'ın sönmez ve söndürülmez bir güneş olduğunu dünyaya ilan edeceğim' diye haykırmış ve bütün mesaisini, sinsi İngiliz siyasetine karşı manevî bir set oluşturmaya adamıştır" dedi.

Bediüzzaman'ı harekete geçiren Gladstone'nun Abdülhamid'in de hasmı olduğunu vurgulayan Armağan, "Nitekim Büyükelçi Layard'da verilen bir muhtıraya, 'Düşmanımız Gladstone'dur' diye yazdıran Abdülhamid'dir. 'Türkler pılısını pırtısını toplayıp Asya'ya çekilmelidirler' sözünün sahibi Gladstone karşısında Abdülhamid, kozlarını Eyüp Peygamber sabrıyla kullanmıştı" şeklinde yazdı.

Çok ilginç bilgilerin yeraldığı yazının devamı için TIKLAYINIZ