Örtü yasağı, askere ilgiyi azalttı

Örtü yasağı, askere ilgiyi azalttı

Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin, askeri okullara talebin neden azaldığını anlattı

Risale Haber-Haber Merkezi

Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin, askeri okullara talebin azalmasındaki nedenlerden birinin ordunun başörtüsüne olumsuz bakışı olabileceğini söyledi.

Askerler arasında "bir moral sorunu yaşanıyor olabilir" diyen Yetkin, Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç'ın sözlerine dikkat çekti. Ataç'ın "geçen yıl Deniz Lisesi’ne 250 kişi almak için hazırlık yaptıklarını, ancak 113 kişi alabildiklerini, bu yıl ise tanıtım kampanyaları sonucu 200 öğrenci almayı umdukları" sözlerini aktaran Yetkin, askerin başörtüsüne olan olumsuz bakışının da talep sayısını azaltmış olabileceğini belirtti.

Yetkin, "Gençler artık subay olmak istemiyorlar. Başka türlü de söyleyelim. Subay olmak isteyenler artık ağırlıkla orta sınıftan değil, düşük gelir ve eğitim düzeyindeki çaresiz ve fırsat arayışı içindeki kesimden çıkıyor. Bir nedeni, subay maaşlarının diğer devlet memurlarıyla karşılaştırıldığında giderek gerilemesi, buna karşın hayat riskinin yüksek olması. Ama moral nedenler de var. Örneğin, türban tartışmasının getirdiği bir yabancılaşma etkisi var mıdır? Bunu araştırmak da askeri yetkililere düşüyor" dedi.