TSK'da İslamı yaşamak imkansız

TSK'da İslamı yaşamak imkansız

Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkanı Tanrıverdi: YAŞ kararları yargıya açılmalı dedi ve ekledi...

Musa Taşpınar'ın haberi:

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, 1987 yılından Aralık 2008 şûrasına kadar, TSK'den YAŞ kararı ile 1.632 subay ve astsubay ihraç edildiğini belirtti.
Tanrıverdi, YAŞ kararıyla gerçekleştirilen re'sen emeklilik işlemlerinin haksız ve hukuk dışı olduğunu belirterek, kararların yargıya açılması gerektiğini ifade etti.

Tanrıverdi, yaptığı açıklamada, 2006 öncesinde disiplinsizlik gerekçe gösterilerek, inançlı insanların tasfiyeye tabi tutulduğunu ileri sürerek, son iki yılda ihraç edilen 139 kişiden 113'ünün uyuşturucu alışkanlığı ve ahlak dışı ilişki gerekçe gösterilerek, 26'sı ise irtica gerekçe gösterilerek re'sen emekli edildiğini kaydetti.

Ağustos 2008 şûrasında ihracın olmamasının, Silahlı Kuvvetler'in hukuk çizgisinde hareket edeceğine dair iyimser bir düşünce uyandırdığının altını çizen Tanrıverdi, "Aralık 2008 şûrasında, 5'i irtica, diğerleri uyuşturucu alışkanlığı ve ahlak dışı ilişki gerekçe gösterilerek 24 kişinin ihraç edilmesi, ümitleri boşa çıkardı." dedi.

Ağustos ayının Türk Silahlı Kuvvetleri'nde terfi ve emekliliklerin yaşandığı dönem olduğunu değinen Tanrıverdi, "Sevineceklere, istediği rütbe ve makama ulaşanlara tebriklerimizi iletiyoruz. Ama bizim gönlümüz haksız yere mağdur edilmiş olanların ve milletin değerleri ile barışık olup da burukluk yaşayanların yanında olacaktır. Devlet bürokrasisinde, islâmi inancını yaşamak oldukça zor. Ama TSK'de imkansız gibi. Ordumuzu bu hale getirenlerden davacıyız. 28 Şubat, Milletimiz için, bu zihniyeti zirveye ulaştıran kadroların, TSK'nin ve Ülkenin Yönetimine hakim olduğu karanlık bir milattı." diye konuştu.

TSK'de milletin değerlerine zıt kadrolaşmaların yaşandığını vurgulayan Tanrıverdi, şu ifadeleri kullandı: "Milli iradenin hakimiyeti ve darbeci çeteleşmelerin yargı önüne getirilmesi karşısındaki direncin asıl sebebi bu kadrolaşmadır. Bu zihniyetin temsilcileri, bağımsız yargıda ve millet önünde yaptıklarının hesabını vermeden bu karanlık sayfanın kapanması mümkün değildir. Hukukun üstünlüğü ve milli iradenin hakimiyeti, normale dönüşün sağlanmasında titizlikle korunması gereken iki temel ilke olarak kabul edilmelidir. Ağustos 2009 şurası devlet yönetimindeki iki başlılıktan kurtulma açısından bir milat kabul edilmelidir. Devletin bekası, milletin refahı ve ülkenin istikrarı için buna ihtiyaç vardır. "

YAŞ kararıyla gerçekleştirilen re'sen emeklilik işlemlerinin haksız ve hukuk dışı olduğunun geçen süre içinde açıklıkla ortaya çıktığına dikkat çeken Tanrıverdi, açıklamasına şöyle devam etti: "Mağdur edilenler, hem asker olarak hem de insan olarak üstün yeteneklere sahiptirler. Bu yeteneklerini sivil toplumda da kanıtlamışlardır. Bu insanlara haksızlık yapılmasının yanında, Silahlı Kuvvetler de zaafa uğratılmaktadır. Millet de zarar görmektedir. Tasfiyelerle darbeci kadrolaşmalara zemin hazırlanmaktadır. Genelkurmay Başkanı'nın nisan ayında yaptığı basını bilgilendirme toplantılarında TSK'nin hukukun üstünlüğüne bağlı kalacağına dair sergilediği tavrın, YAŞ kararlarına da yansımasını beklemek hakkımızdır. Yargı kararı olmadan ve yargıya başvurma hakkı gasp edilerek personel tasfiyesine son verilmelidir. Bu tür idarî işlemin önü önce fiilen sonra da yasal olarak kapatılmalıdır."