Yine Hürriyet, yine İnce, yine yanlış!

Yine Hürriyet, yine İnce, yine yanlış!

Dindarlar özellikle de Bediüzzaman ve talebeleri hakkında sık sık yalan-yanlış yazılar yazan Hürriyet Gazetesi yazarı Özdemir İnce, bu alışkanlığına bir yenisini daha ekledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Dindarlar özellikle de Bediüzzaman ve talebeleri hakkında sık sık yalan-yanlış yazılar yazan Hürriyet Gazetesi yazarı Özdemir İnce, bu alışkanlığına bir yenisini daha ekledi.

Merkez sağ partilerin Ahrar Fırkası’ndan itibaren cemaat ve tarikatlerle içli dışlı olduğunu belirten İnce, "Kendini merkez sağ ya da merkezin sağı olarak tanımlayan ve tanımlanan hareket aslına bakarsanız adı hangi partinin adı olursa olsun tarikatların ve cemaatlerin kucağına oturmuştur "dedi.

Tarikat ve cemaatler'in, 1950’den bu yana, "sinsi yıkım ve cihat politikalarını sürdürdüğünü" ileri süren İnce, "Ele geçirmek istedikleri için devlete karşı değildirler ama Kemalist, laik cumhuriyete düşmandırlar. Bu nedenle devletteki Kemalist etkileri temizlemeyi ve devleti ele geçirmeyi planlamışlardır. Nakşibendilerin (İskenderpaşa cemaati, Süleymancılar), Nurcuların, Fethullahçıların ortak politikalarıdır bu" şeklinde yazdı.

Yazısını "Bir iki örnek verelim" sözleriyle sürdüren İnce, yalan yanlış iddialar da öne sürdü. "Nurculuğun Demokrat Parti sayesinde ihya olduğunu" iddia ederek bu konudaki kasıtlı düşüncesini gösteren İnce, "Nurculuğun önderi Saidi Nursi, Demokrat Parti’nin cumhurbaşkanı seçtiği Celal Bayar’a tebrik telgrafı göndermiş; DP hükümetinin Kore’ye asker göndermesini desteklemişti. Bu desteğin karşılığını aldı: Ezanın Arapça okunmasını yasaklayan yasa yürürlükten kaldırıldı; tekke ve zaviyeleri yasaklayan yasanın kaldırılması için önerge verildi; imam-hatip okulları ve İlahiyat Fakülteleri açıldı.
Nurcuların 1950 yılında iktidarla başlayan ortakyaşarlık (sembiyotik) ilişkisi günümüzde de devam etmektedir, ki 70 yıl eder. Fethullah Gülen de Saidi Nursi’nin izinden gitmekte ve başarıdan başarıya koşmaktadır" dedi.