Sol, heykeli bırakıp dinle barışmalı

Sol, heykeli bırakıp dinle barışmalı

Türkiye Komünist Partisi eski yöneticilerinden Zülfü Dicleli'den 'sol'a din tavsiyesi

Risale Haber-Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi eski yöneticilerinden Zülfü Dicleli, dinin bir yaşam tarzı olduğunu belirterek solun dinle barışması gerektiğini anlattı.

Taraf Gazetesi’nde Neşe Düzel’e konuşan Dicleli, solun bu vatana olan sevgisini içselleştirmek ve Türk milletinin yaşam tarzına sahip çıkmak zorunda olduğunu ifade ederek, “Biz Türkiye’nin çocuklarıyız ve milli kültür denen şey heykeller, kitabeler değildir. Milli kültür, Türkiye’deki insanların yaşam tarzıdır” dedi.

Sol Fransız Devrimi’nden beri, din düşmanı olduğuna dikkat çeken Dicleli, “Sol, dini, gericiliğin kaynağı olarak gördü. Elbette gericiler dini hep kullandı o ayrı bir sorun ama... Bu ülkede halkın yaşadığı bir din, bir İslam kültürü var. Bu, onun yaşam tarzı. Sol bunu karşısına almak yerine, onunla temas içinde olmak zorunda” şeklinde konuştu.

Dicleli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Sol ilk önce dinin gericilik kaynağı olduğu saçmalığından vazgeçmeli. Din bir yaşam tarzıdır. İslam kültürü bizim kültürümüzdür. Halkın diniyle, yaşam tarzıyla arana mesafe koyduğunda, halk seni ciddiye almıyor. Sol bugün namaz kılanı, türban takanı, oruç tutanı gerici görüyor. Oysa bunlar insanların sosyal ilişki biçimleridir, ritüellerdir. Bunların karşısına geçmenin anlamı yok.”