Başörtülü varsa masaya oturmam!

Başörtülü varsa masaya oturmam!

Yeni Şafak yazarı Kıvanç, Başbuğ'un başörtülü birinin olduğu bir davetli masasına oturmadığını söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Şafak yazarı Taha Kıvanç, İlker Başbuğ'un başörtülü birinin olduğu bir davetli masasına oturmadığını söyledi.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un "kendilerini 'başkalarından daha lâik' gören kesimler"le 'lâiklik' konusunda farklı düşünmeyen biri olduğunu belirten Kıvanç, bir arkadaşının şahit olduğu olayı şöyle aktardı:

"Geçen hafta sonu katıldığım bir davette olayın yakın tanığından dinledim. Org. İlker Başbuğ'un 1. Ordu Komutanı sıfatını taşıdığı İstanbul günlerinde olmuş bu olay. Görevi çalıştığı kurum adına davetlere katılmak olan birini, bir profesörü, başörtülü eşiyle gittiği yemekli davette, tanığımızın da yer aldığı protokol masasına oturtmuşlar. Gerisini o masada oturan tanıdığımın ağzından anlatayım:

“1. Ordu Komutanı Org. Başbuğ da eşiyle birlikte gelmişti ve aynı masaya yönlendirildi. Eşi gayr-ı ihtiyari oturdu masaya, ama İlker Paşa ayakta kalmayı nedense sürdürdü, bu arada etraftan yardım beklediği anlaşılıyordu... Eşi de kalktı ve ikisi bir süreliğine görünmez oldular. O sırada protokolden birisi gelip profesörün kulağına, 'Kusura bakmayın efendim, sizi yanlış masaya oturtmuşuz...' dedi.”

"Profesör durumu anlamış olmalı ki, fazla ses çıkarmadan protokolcuyu izlemiş... Tanıdığım ekledi: “Profesör ve eşi masayı terk ettikten kısa süre sonra İlker Paşa eşiyle birlikte geri döndü ve sanki salona yeni girmiş gibi gelip masaya oturdu.”