CHP Said Nursi'yi Meclise taşıdı

CHP Said Nursi'yi Meclise taşıdı

İngilizce sınavında Risale-i Nur'dan bir soru sorulmasına kıyameti koparan Doğan Medya'ya CHP de eklendi

Risale Haber-Haber Merkezi

Eskişehir'deki Cemal Mümtaz Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı S.K.’nın ingilizce sınavında Risale-i Nur'dan bir soru sorması üzerine kıyameti koparan Doğan Medya'ya CHP de eklendi.

CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, Cemal Mümtaz Anadolu Öğretmen Lisesi hakkındaki iddialar konusunda Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya soru önergesi verdi.

Soru önergesinde yer alan ifadeler CHP'li vekil Sönmez'in Said Nursi hakkındaki yanlış kanaatini de ortaya çıkardı.

Sönmez verdiği soru önergesinde, “Eskişehir’de bir lisede Müdür Yardımcısının İngilizce sınavında öğrencilere Türkçe olarak Said-i Nursi'nin Risale-i Nur Külliyatı'ndan Türkçe soru yönelttiği, aynı lisenin coğrafya öğretmeninin de proje yarışması için Ankara'ya götürdüğü 4 kız öğrenciyi tarikat evinde konaklattırdığı yerel ve ulusal basına yansımıştır. Said-i Nursi’nin, Mustafa Kemal Atatürk tarafından İkinci Meclis’e alınmadığı ve Kuva-yi Milliye düşmanı olduğu bilinmektedir. Nursi tarikatının bugünkü lideri Fethullah Gülen'in, 18 Haziran 1999'da bir televizyon kanalında yayınlanan ve yandaşlarına devleti ele geçirmeleri öğüdünde bulunduğu iki konuşma kaseti kamuoyunca bilinmekte iken okulun müdür yardımcısı ve İngilizce öğretmeninin Said-i Nursi'nin Risale-i Nur Külliyatı'nı okumalarını istediği ve daha sonra bu konuda sorular soracağını söylemesini Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Eğitim Bakanı olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?” dedi.
 
Sönmez ayrıca Çubukçu’dan şu soruları cevaplandırmasını istedi:

“Müdür Yardımcısının ve öğretmenin öğrencileri odasına çağırarak, 'Size ya disiplin cezası veririm ya da Said Nursi'nin kitabındaki bir bölümü ezberlersiniz' şeklinde tehdit ettiği doğru mudur? İngilizce sınavında öğrencilere Türkçe olarak '7. sözde anlatılan hakikatlerle ilgili aşağıdaki eşleştirmeyi yapınız' şeklinde yöneltilen sorular bir öğrencinin cep telefonuyla sınav soru kağıdının fotoğrafını çekmesi üzerine tespit edilmiştir. İngilizce sınavında dersler ve sınavlarla hiçbir ilgisi olmayan ancak laik Cumhuriyetimizi yıkıcı faaliyetleriyle gündeme gelen bir tarikatın öğretileriyle ilgili soruların yöneltilmesini uygun buluyor musunuz? Öğrencilerine Atatürk Türkiye’sinde çağdaş bilimin yol göstericiliğinde eğitim ve öğretim vermek yerine, bir tarikatın zihniyetini empoze etmeye çalışan okul müdür yardımcısıyla ilgili bir soruşturma açılması düşünülmekte midir?”

İlgili haberler:

CNN Risale-i Nur'dan niye rahatsız?

Nursi sorusuna JET soruşturma!