Alman mahkemenin 'şeriat' kararı

Alman mahkemenin 'şeriat' kararı

Almanya okullarındaki zorunlu yüzme derslerine Müslümanların yaptığı itirazlar mahkeme tarafından olumlu karşılandı

Risale Haber-Almanya okullarındaki zorunlu yüzme derslerine Müslümanların yaptığı itirazlar mahkeme tarafından olumlu karşılandı.

Moral Haber yazarı Cemil Şahinöz, Almanya okullarındaki zorunlu yüzme derslerine Müslümanların yaptığı itirazların mahkeme tarafından nasıl anlayışla karşılandığını yazdı.

Mahkemenin kararının hakperstlik örneği olduğunu ifade eden Şahinöz'ün aktardığı olay şöyle:

"Almanya'da müslüman öğrenciler okullarda zorunlu yüzme derslerinde sıkıntı çekiyorlar. Erkek-Kız karışımı olsun, tesettür meselesi olsun, tartışılan bir çok mesele var. Okul toplantıları, veli toplantıları, medya, eleştirmenler… bir çok sekilde bu konu tartışıldı, ele alındı.
Olaylar mahkemeye intikal etti ve karar verildi:

“Müslümanların bu tavrı, dinleri gereğidir. Yoksa alman okullarını protesto için değil. Bu nedenle, yüzmeyi öğrenebilmeleri için, imkan sunmamız gerekiyor. Tesettüre uyabilmeleri için, okuldaki yüzme derslerinde haşema giyebilirler. Yüzme derslerinde erkek-kız ayırımı isteyebilirler. Bunlara hiç bir okul itiraz edemez. Haklarıdır.“

Şahinöz mahkeme kararını şöyle yorumladı:

"Karar bu. Yani mesele “Bu müslümanları nasıl yoldan çıkarıpta, şu havuza sokabiliriz“ değil. “Başlarını açalım, dinleri gereği günah işlesinler“ değil… Mesele “Yüzme öğrenmek“.
Şimdiye kadar bu iznin verilmemesi, müslümanları anlamamaktan ileri geliyordu. Yani onların itirazlarının dinleri gereği olduğu anlaşılmamıştı. Hz. Ali'nin dediği gibi: ”İnsan bilmediğinin düşmanıdır.“ Ama durum anlaşıldıktan sonra, ortada bir inat değil, hakiki bir dini gerekçe olduğu ortaya çıkınca, net bir karar verildi. Müslümanların yüzmeye karşı olmadıkları ortaya çıktı…
Yoksa Peygamber Efendimiz (sav.) 1400 sene önce, çölün ortasında, neden yüzmeyi teşvik etsin, neden bir babaya evlatlarına yüzmeyi öğretme görevini versin?
Alman makamlarını bu hakperest davranışları ve anlayışları yüzünden, adaletli kararları için tebrik ediyoruz…"