Kerimov zulmü dünya gündeminde

Kerimov zulmü dünya gündeminde

Özbekistan'da Nur talebelerine yönelik hak ihlalleri için Mazlumder, uluslararası platformda hak arayacak


RisaleHaber-Özbekistan'da Nurcu oldukları gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Özbek vatandaşlar için, MAZLUMDER, uluslararası platformda hak arıyor... BM İnsan Hakları komiserliği ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatına (AGİT) başvuran MAZLUMDER, kamuoyuna şu duyuruyu yaptı:
"Özbekistan da yaşanılan insan hakları ihlallerine karşı uluslararası kuruluşların harekete geçmesi için MAZLUMDER olarak girişimlerimize devam etmekteyiz. Bilindiği üzere Özbekistan'da sadece Nurcu oldukları gerekçesi ile çok sayıda insan 6 ila 9 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı. Özbekistan idarecileri bu kararları onayladıklarını belirtmiş, hiçbir şekilde şiddete ve Baskıya bulaşmammış, salt dini görüşlerini savundukları ve bazı insanları anlattıkları gerekçesi ile insanların suç işlediklerini savunmuş idi.

"MAZLUMDER olarak, tüm insan hakları ihlallerine nerede ve kim tarafından yapılırsa yapılsın karşı olduğumuzdan, bu ihlallileri ortadan kaldırmak için yasal tüm başvuru ve şikâyet mekanizmalarını kullanmaktayız. Bu nedenle Özbekistan'da yaşanan hak ihlallerinin bir an önce ortadan kaldırılması için BM İnsan Hakları komiserliğine ve AGİT'e başvurularımızı içeren mektupları gönderdiğimizi kamuoyuna duyururuz."