Elinden Cevşen düşmeyen Rahip

Elinden Cevşen düşmeyen Rahip

Yaşamını bir düşkünler evinde sürdüren Marovitch, Müslüman dostlarının ilgisinden memnun ama Vatikan'a kırgın


İstanbul-Vatikan üçgeninde uzun yıllar Vatikan'ın İstanbul temsilciliğini başarıyla yürüten Georges Marovitch'in hayatını 1,5 yıl önce Papa 23. Jean'ın İtalya Bergoma'daki evini görmek için yaptığı ziyaret değiştirdi. Tren istasyonunda geçirdiği kazada ağır yaralanan Marovitch, hastanedeki tedavisinin ardından yaşamını Şişli'deki Artigiana Düşkünler Evi'nin 98 numaralı odasında sürdürüyor.

Kaza sırasında kendisini koruduğuna inandığı Cevşen'i bir an olsun yanından ayırmayan Marovitch, Müslüman dostlarına minnettar, Vatikan yetkililerine ise biraz kırgın. Vatikan'dan çok, Müslüman dostlarının kendisine destek verdiğini belirten Marovitch, "En çok Müslüman kardeşlerim ziyaret ediyor. Roma'ya kadar geldiler. Büyükelçi Antonio Lucibello, bir iki sefer geldi. Fazla ilgi göstermedi, Büyükelçi'ye biraz kırgınım" diyor.
Sabah

Daha önce cevşenle ilgili Marovitch, Yeni Asya'dan İsmail Tezer'e şunları anlatmıştı:

"Hepimiz kuluz ve günah işleyebiliyoruz. Cevşen’de ise ‘Allah’ım, günahlarımdan dolayı beni cezalandırmakta acele etme, bizi affet’ tarzında dualar var. Cevşen’le Allah’a sığınmış oluyoruz. Zaten başka kime sığınabiliriz ki? Bize en yakın olan O... Cevşen, insanın ruhunu rahatlatıyor.

"Müslüman olalım, Hıristiyan olalım, Yahudi olalım, hepimiz Allah’ın 99 ismini biliyoruz, okuyoruz. Bu kitapta her inananın söyleyeceği en güzel duâlar var."