MAZLUMDER'den Özbek tepkisi

MAZLUMDER'den Özbek tepkisi

İslam Kerimov yönetimindeki Özbekistan'da Nur talebelerine yönelik baskıya Mazlumder'den tepki geldi

Kemal Benek-Risale Haber

İslam Kerimov yönetimindeki Özbekistan'da Nur talebelerine yönelik baskıya Mazlumder'den tepki geldi. Konuyla ilgili Risale Haber'e konuşan MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, başta Özbekistan'ın Ankara Büyükelçiliği olmak üzere tepkilerini göstereceklerini açıkladı.

İslam Kerimov'un "faşist bir yönetim" sergilediğine dikkat çeken Gergerlioğlu, "konuyu sürekli takip ediyoruz. Daha önce de büyükelçiliği ziyaret etmiş ve insan hakları ihlallerini sormuştuk. Yetkililer kendilerine göre laflar etmişlerdi. Özbekistan yönetimini çok iyi biliyoruz. Çok baskıcı ve totaliter bir yönetimleri var. AİHM'ye bile taraf değiller" dedi.

Önümüzdeki günlerde Özbekistan Büyükelçiliği önünde basın toplantısı düzenleyeceklerini açıklayan Gergerlioğlu, "tepkimizi orada vereceğiz. Daha sonra Türkiye Cumhuriyet Dışişleri bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacağız. Elimizden ne geliyorsa dünya kamuoyunu harekete geçireceğiz. Ancak bu şekilde baskıları hafifletebilir veya sona ermesini sağlayabiliriz. Her ne kadar dünyaya kapalı bir ülke de olsa bu tür kamuoyu baskılarına hiç bir hükümet fazla dayanamaz. Neticede bu bir insan hakkı ihlalidir" şeklinde konuştu.