Kerimov zulmünde son dakika

Kerimov zulmünde son dakika

İslam Kerimov yönetimindeki Özbekistan'da Nur talebelerine yönelik baskı ve zulüm haberlerine bir yenisi daha eklendi

İbrahim Mert-Risale Haber

İslam Kerimov yönetimindeki Özbekistan'da Nur talebelerine yönelik baskı ve zulüm haberlerine bir yenisi daha eklendi. Önceki gün sonuçlanan mahkemede bazı Nur Talebeleri hapis cezasına çarptırıldı.

29 Nisan 2009 Çarşamba günü başlayan mahkemede savcı iddianameyi okudu. İddianameden sonra Nur talebeleri ve avukatları Risale-i Nur hakkında bilgi verdi. Savcının iddianamesinde geçen yanlış bilgiler reddedildi. Eserlerde bu tarz yanlışların olmadığı ifade edildi.

Savunmaları dikkate almayan mahkeme, savcının hapis cezası talebini dikkate aldı ve İkram Mirajov’a 9 sene, diğer 7 Nur talebesine 6'şar sene hapis cezası verdi.

Özbekistan'daki yargılama sürecini yorumlayan uzmanlar, hukukun göstermelik olduğunu, İslam Kerimov'un büyük bir korku içinde her türlü farklılığı sindirme çabası içine girdiğini belirttiler.

Nur talebeleri ve yakınları kararı büyük bir metanetle karşılarken, Bediüzzaman Said Nursi ve talebelerinin yıllarca benzer haksız ve hukuksuz mahkemeler tarafından binlerce kez mahkum edilmeye çalışıldığı ama neticede Risale-i Nur davasının dünyaya mal olmasını engelleyemdiklerini belirttiler.

Hapishaneyi medresi-i nuriye suretinde algıladıklarını ifade eden Nur talebeleri, başlarına gelen musibeti büyük bir sabır ve tevekülle karşılayacaklarını ifade ederken tüm dünyadan dua talebinde bulundular.

Konuyla ilgili gelişmeleri bekleyiniz

İlgili haber:
Özbekistan’da tutuklu bulunan Nur talebelerinden haber var