Özbek hakim: Risale-i Nurun kuvveti nereden geliyor?-ÖZEL

Özbek hakim: Risale-i Nurun kuvveti nereden geliyor?-ÖZEL

Özbekistan'da Nur talebelerine yönelik sürdürülen soruşturma mahkeme süreci ile devam ederken ilginç diyaloglar da yaşanıyor

İbrahim Mert-Risale Haber

Özbekistan'da Nur talebelerine yönelik sürdürülen soruşturma mahkeme süreci ile devam ediyor. Çoğunluğu evrensel hukuk ilkelerine aykırı olarak devam eden safhada Özbek hakimin Nur talebelerinin duruşuyla ilgili hayret içeren ifadeleri de gizli kalmıyor.

Risale Haber'in Özbekistan'daki mahkeme süreciyle ilgili ulaştığı bilgiye göre, yargılama sırasında Nur talebelerinin Risale-i Nur'u okumaktan vazgeçmeyeceğini beyan etmesi Özbek hakim ve savcıları şaşırttı.

Yapılan baskılara rağmen hiç bir Nur talebesinin Risale-i Nur okuduğunu inkar etmemesi aksine okuyacağını beyan etmesi esnasında bir hakimin "bu inancı nereden alıyorsunuz, sizi bu kadar kararlı yapan şey nedir, bu kitapların kuvveti nereden geliyor" şeklinde hayret ifade eden sözler sarfettiği belirtildi.

Nur talebelerinin savunmalarını yakından izleyen bir kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre, savunmalarda Risale-i Nur'un tevhid, iman ve ahlak ile ilgili özellikleri dile getirilirken, Risale-i Nur'un en büyük kuvvetinin Kur'an'ın hakiki bir tefsiri olmasından kaynaklandığı da özellikle anlatılıyor.

Mahkeme safahatının Risale-i Nur'u anlatmak için iyi bir zemin teşkil etmesi, olayın Özbek medyasında sık sık konu olmasının çekilen sıkıntıları bir nebze de olsa azalttığı belirtildi.