Özbekistan Nurcularının zulüm haykırışı

Özbekistan Nurcularının zulüm haykırışı

Özbekistan'daki hapis ve işkencelerle ilgili yayınladığımız haberden sonra Özbekistan Nur talebelerinden iki mektup elimize ulaştı

Özbekistan'da Nur talebelerine yönelik başlatılan baskı ve işkencelerle ilgili dün yayınladığımız haberden sonra bugün Özbekistan Nur talebelerinden yeni bir mektup elimize ulaştı.

Nur.gen.tr sitesinden gelen mektubu dikkatlerinize sunuyoruz.

Mektup -1
Selamun Aleykum
Biz Özbekistan’dan yazıyoruz.  Buradaki hizmetler hakkında sizleri bilgilendirmek boynumuzun borcudur. 15 yıldır burada hizmetler başlamış durumda milletimiz Risale-i Nur’u çok iyi bir şekilde kabul etti, gençler arasında Risale-i Nur çok çabuk yayıldı ve camilerde olsun evlerde olsun Risale-i Nur vazgeçilmez hale geldi ve sürekli okunmaktadır.
Yanlız menfi insanlar bu durumu kabullenemediler ve devletin siyasetini buna musallat edip Risale-i Nur hizmetlerini engellemeye çalışıyorlar ve son zamanlarda büyük bir istibdatla hizmetle ilgilenen kardeşlerimize baskılar kuruyorlar.
200 civarı ehli hizmet kardeşlerimizi bunların içinde bayan kardeşlerimizde bulunuyor hepsini hapse attılar. Yaklaşık 72  gündür oradalar yakın bir zamanda mahkemeleri olacak. Davaya bakan avukatlar Risale-i Nuru ve davasını bilmedikleri için savunmakta aciz kalıyorlar ve pek umursamıyorlar. Bu yüzden kardeşlerimiz çok sıkıntılı günler yaşamaktadırlar kendilerini savunmakta güçlük çekmektedirler.

Şuan dualarınızı ve yardımlarınızı beklemektedirler. Davamızın haklı olduğunu bizlerle beraber o menfi insanlara lütfen sizler de bizimle beraber haykırınız. Bu konuda büyük ağabeylerimizin bizlere destek olmalarını rica ederiz .
Allah yar ve yardımcımız olsun. Dualarınızı bekleriz. Özbekistan'dan kardeşleriniz.


Mektup -2

Bismihi subhanehu
Aziz muhterem ağabeyler.
Elhamdulillaahi rabbil alemin! Ve salatu ve salam ala seyyidina Muhammadin ve ala alihi ve sahbihi ecmain!

Özbekistan-Buhara Risale-i Nur mahkemesine
Risale-i Nur; Kuran’ın manevi bir tefsiri olup, gayesi Kuran’ın imana dair ayetlerini bu asrın anlayışına ilmi ve akli ölçüler içerisinde ders verip, insanlarda iman, ahlak, namus, vatan sevgisi hissini uyandırıp, toplumda birer menfaatli uzuv olmalarını temin etmektir.

Bu sıralarda Özbekistan’da iki yüzden fazla erkek ve kadın iki aydır Nur hareketi mensubu olmak iddiasıyla hapsedilmiş durumdadır.

Buhara’da  yedi kişi öğretmen, esnaf vs. Buhara üniversitesinde Doçent olarak görev yapan Ikram Bey Nur hareketin öncüsü diye anlatılmaktadır. Onları anne-babaları ve akrabalarıyla görüştürmüyorlar. Onlarla ilgilenenleri de 10 günlük hapse atıyorlar.

Özbekistan televizyonu da “Zulmete götüren Nur”,  ”Yoldan sapanlar’’ gibi televizyon programlarında onları gösteriyor. Bu programda Hz. Üstadımızın muazzam hayatını kötü bir şekilde, yani 28 sene hapislerde, sürgünlerde kalan bir siyasetçi gibi anlatılıyor.

Muazzam Hz. Üstadımızı "Risale-i Nur külliyatını yazan, Nurculuk cemiyetini teşkil eden, gayesi devleti bozmak, büyük Türk devletini kurmak ve Büyük İslam halifeliğini teşkil etmektir" diye iftira ediyorlar.      

Bununla beraber Fethullah Gülen Hoca Efendi’yi Hz. Üstadın takipçisi diye lanse edip  onun bütün dünyadaki okullarını, gazetelerini, televizyon kanallarını göstermişler. Milyonlarca dolar paraları var diye etrafa endişe veriyorlar.
Risale-i Nurlar bütün dünyada hatta Türkiye’de bile yasaklanmış diye ifade ediliyor.

Bu televizyon Programının en sonunda İkram abiyi Buharada Nur  hareketinin reisi diye göstermişler.
İkram abi Nur davasını himaye ederek: bu kitapları okuduğunu ve kardeşleri Novosibirskde Ilham ve Bahramlar da Nurları  okuduklarını, derslere gittiğini ve dersler okuduğunu itiraf etmiş. Televizyoncular henüz daha mahkeme olmadan nur talebelerine 7 sene hapis verilecek diye kamuoyunu yönlendiriyorlar.

Kardeşlerimiz Medrese-i Yusufiyede çok gaddar münafıklar elinde sıkıntı çekiyorlar. 21. asır Medrese-i Yusufiye-i Nuriye talebeleri: İkram abi, Salahatdin abi, Batir abi, Muazaffar abi, Suhrat abi      
İleriki günlerde hapsedilen insanlar mahkemeye sevk edilecekler.     

Ayni bu evhamlardan  Rusya’da da Rusça tercümeler yasaklandı, "Nurcular cemiyeti ekstremistik, teroristik" denildi, ve bu cemiyetin kitabı Risale-i Nur ve esascısı Said Nursi diye mahkemeler karar verdi.

Ondan  sonra Risale-i Nur talebeleri evlerinde aramalar oldu, ve onların evlerinden Rusça tercümeler musadere edildi. Gazetelerde Risale-i Nur ve talebeler hakkında tamamen uydurma haberler neşrediliyor.      

Ey bütün dünyada olan 21  asır Risalei-Nur talebeleri!
Haşr-i azamda  Hz. Üstad ile beraber olacak  dava vekilleri! 
Biz muhterem Ağabeylerimizden rica ediyoruz ki
Her bir devlet, diyanet müesseseleri, Üniversitelerden (Türkiye, ABD, İngiltere, Almanya, Hollanda, Mısır, El-Ezher Üniversitesi, Malaysiya, Suriye, Islam Konferansı organizasyonu ....)
Aynı zamanda; bütün dünyadan Risale-i Nurun üniversitelerde, devlet müesseselerinde, diyanatten, halk tabakalarında yasak olmadığının delillerini mahkemeye iletilmelerini rica ediyoruz.
[email protected] adresine RESMI bir şekilde (imza, mühür, orjinalin kopyası …)
Risale-i Nur Kur’an’ın ilmi tefsiridir.
Bediuzzaman Said Nursi’yi zamanımızın en yüksek din alimi diye biliyoruz.
Bizim devlette Risale-i Nurlar resmi  neşrediyoruz.  

Hiçbir siyasi cemiyet, emniyeti ihlal, fundamantalist vb. gayesi olmadığını ve bütün devletlerde hiçbir engelleme olmadan, serbest bir şekilde okunduğunu ve insanlara güzel ahlak, vatan sevgisi, millet sevgisinden başka hiçbir şey vermediğinin kendileri tarafından anlatılıp gönderilmesini rica ederiz.

Ayrıca  avukat tarafından: Risale-i Nurun hiçbir siyasi gayesi olmadığını ve Buhara Mahkemesine iletilmesini, aksi halde, biz Buhara mahkemesini ve  Özbekistan Adliyesini “Avrupa İnsan hakları mahkemesine’’ vereceğimizi ifade etmelerini rica ediyoruz.

Muhtaram ağabeyler bu resmi deliller inşaallah bir kitap halinde Rus, Özbek, Türk, İngiliz, Arab dillere de neşredilecek.

Basta Faris Kaya, Ahmet Akgündüz, İbrahim Abu Rabi, Colin Turner, Ramazan El-Buti, AbduHalim Uveysiy Ağabeylere bu mektubumuzu gönderin ve yardımlarını beklediğimizi ifade edin.  

Risale-i Nurun bütün dünyada serbestiyetini kazanalım!
Bu serbestiyet için başta Hz. Üstadımız ve muhterem Ağabeylerimiz çok sıkıntılar çekmişler.
Bu delilleri hazırlamak şimdi sizin devletlerde çok kolay olabilir, ama Özbekistan ve Rusya için çok  zor ve kıymetlidir, ahiret için çok sevaplıdır. 

Risale-i Nur talebeleri

İlgili Haberler:

Ergenekon Özbekistan Nurcularına uzandı-ÖZEL

Mazlumder'den Özbekistan girişimi-ÖZEL