Ergenekon Özbekistan Nurcularına uzandı-ÖZEL

Ergenekon Özbekistan Nurcularına uzandı-ÖZEL

Risale Haber'e konuşan Özbek vatandaşı bir Nur talebesi, ifadelerin işkenceyle alındığını söyledi ve Ergenekon şüphesini anlattı

İbrahim Mert-RisaleHaber

Özbekistan’da dindarlara karşı yürütülen zulüm ve baskı artarak devam ediyor. Özellikle Nur talebeleri üzerine yoğunlaşan baskı neticesinde bir çok kişi tutuklanırken, 12 kişi hapis cezasına çarptırıldı.

İsmini vermek istemeyen Özbekistan vatandaşı bir Nur Talebesinden aldığımız bilgilere göre Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov’un emriyle sürdürülen baskıda tüm dindar camia ve gruplar aynı muameleye maruz.

Kerimov diktatörlüğünün avukatlara bile sirayet ettiğini ifade eden Özbek vatandaşı, 2001’de yapılan benzer bir yargılamada Nur talebelerini savunan iki avukatın tehdit edilerek davadan çektirildiğini hatırlattı.

Uzun süredir Türkiye'de bulunan Özbek vatandaşı, işin içinde Ergenekonvari bir oluşumun olduğunu söyledi. İşte Özbek vatandaşının anlattıkları:

"Bu olaylar Türkiye’den birilerinin Nurculuk ve diğer dini gruplarla ilgili iftira dolu yazılarından sonra başladı. Birileri Kerimov’u fena işletti ve korkuttu. Bu şahısların Türkiye’de şu anda devam eden büyük bir davayla ilgili olmaları kuvvetle muhtemel. Bu konudaki yazıyı bulamıyorum. Bulunca kimin olduğu, kimlerle irtibatlı olduğu ortaya çıkar.

"Kanunen yasaklanan herhangi bir durum yok. Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov’un bir sözüne dayanarak tutuklamalar ve yargılamalar yapılıyor.
Turancılık suçlaması gibi saçma bir suçlamayla karşı karşıyayız. Tutuklananların bir çoğu Özbek vatandaşı. Sadece bildiğim kadarıyla 4 Türk işadamı bunların içinde.

"Tutuklamalarda kadın erkek ayrımı yapmıyorlar. Şu anda tutuklu bulunanlar arasında kadınlar da var. Ve ifadeler işkence ile alınıyor. Akla gelmeyen yöntemler kullanılarak zorla yanlış ifadeler imzalatılıyor ve bunlar gazete ve televizyonlardan yayınlanıyor.
Türkiye’den davaya müdahil olmak isteyen avukatlar girişimlerini sürdürüyor. İnşallah en yakın bir zamanda bu problem aşılacaktır.