Nur cemaatleri Risale Haber iftarında-FOTO

Nur cemaatleri Risale Haber iftarında-FOTO

İftarda Nur camiaları bir araya geldi

Ömer Çelebi-Hüseyin Hiçdurmaz'ın haberi:

Risale Haber'in geleneksel hale getirdiği iftar programı dün akşam İstanbul'da yapıldı. Dilruba Restaurant’ta düzenlenen iftarda Nur cemaatleri bir araya geldi. Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı ile Son Şahitlerden Ali Çakmak, Veli Işık Kalyoncu, İsmail Doyuk, Erdoğan Utangaç, Selahattin Akyıl ağabeyler ile çok sayıda ilim adamı, akademisyen ve vakıf temsilcileri katıldı.

İftar ve akşam namazından sonra konuşmalara geçildi. Hoşgeldiniz konuşmasını Abdurahman İraz yaptı.

Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabey, Risale Haber'in iftarının biraraya gelmeye ve muhabbete vesile olduğunu söyledi.

Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz açış konuşmasında önemli mesajlar verdi.

(Fotoğraflar için TIKLAYINIZ)

İHLAS VE UHUVVET İFTARDA TAHAKKUK ETMİŞ

Bediüzzaman Hazretlerinin Ayetel Kübra’yı ve 33. sözü kaleme aldığını ve Allah'ın izniyle Cennet’te Üstad’la beraber bunları okuyacak ve o lezzeti almaya devam edeceğini belirten Akgündüz, “Üstad’ın iki eseri daha var ki; biri Uhuvvet Risalesi diğeri İhlas Risalesi… Kur’an’ı Kerim’de çok açık bir ayet var. “Cennet ehlinin kalbinden artık kıskançlıktır, çekememezliktir, benim cemaatim, senin toplumun, benim gazetem, bu tür iddiaların tümünü koparıp atacağız” şeklinde okunabilir. Dolayısıyla uhuvvet ve ihlas risaleleri sadece dünyada tatbik edilmek için kaleme alınmış. Ama en çok ihmal ettiğimiz şeylerdir. Bugün bu iftarda kısmen tahakkuk ettiğini gördüğüm için çok seviniyorum” şeklinde konuştu.

RİSALE-İ NUR BÜTÜN İNSANLIĞIN MALIDIR

Akgündüz, “On iki yıldır yurt dışındayım. Artık Risale-i Nur -kusura bakmayın- Türkiye’deki Nur Cemaatinin malı olmaktan çıkmış. Artık Risale-i Nur bütün alem-i İslam’ın hatta bütün insanlığın malıdır. Haşir Risalesi’nin Flemenkçe tercümesini yaptık. Şu anda yirmi iki tane papaz, haftada bir ders yapıyorlar. Başlarındaki papaz bana şöyle diyor: ‘Sayın hocam, biz de Hristiyanlar olarak ahirete inanıyoruz. Ama gençlerimize anlatamıyoruz, içi boş imanımızın. Ama bu kitaptaki ahirete imanın izahı sadece Müslümanlara has olamaz. İman eden herkesi tatmin ediyor’ diyerek hayranlıklarını ifade ettiler. Onun için artık bizim uhuvvet ve ihlasla bütün dünyaya bunu neşretmemiz lazım. Bunun için de ne gerekirse yapalım İngilizce ve Arapça tercümeleri daha da geliştirip muazzam hale getirelim. Eksiğimiz çok. Bu bütün nur cemaatinin mesuliyetidir. Sadece bir yayınevinin ya da bir şahsın mesuliyeti değildir. İnşallah bu manada kuvvetli adımlar atarız.”

NUR CEMAATİ ÜSTAD’IN BİR VASİYETİNİ HENÜZ YERİNE GETİRMEDİ

Türkiye’dekilerin 150 yıldır İslam aleminin görmediği, hayal etmediği refah içinde yaşadığını ifade eden Ahmet Akgündüz; “Nimet şükür ister ki devam etsin. Ama çok ciddi eksikliklerimizi görüyorum. Maalesef 28 Şubat döneminde mantar biter gibi üniversiteler bitti. Ama şu dönemde yaklaşık otuz beş yeni üniversite kuruldu. Hamd olsun içinde nurun hakikatlerini terennüm eden insanların da kurduğu üniversiteler var. Ama nur cemaati, Üstadın bir vasiyetini henüz yerine getirmedi. O da Medreset-ü Zehra Üniversitesidir ve bunun yeri İstanbul’dur. Bütün ehl-i himmeti buna davet ediyorum” dedi.

Daha sonra vakıf temsilcileri iftar programı ve hizmetler hakkında konuşmalar yaptı. Farklı meslek ve meşreplerde de olunsa, Nur camiasının bir araya gelmelerinin büyük önem arz ettiği mesajı verildi.

Program yapılan duanın ve kılınan teravih namazının ardından sona erdi.

(Fotoğraflar için TIKLAYINIZ)