Yenilenebilir enerji kaynakları dışa bağımlılığı azaltır

Yenilenebilir enerji kaynakları dışa bağımlılığı azaltır

Kayseri Genç TEMA ve ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü gönüllülerinden Oğuz Ergun, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekti ve söz konusu kaynaklarının kullanımının artırılmasının.

Kayseri Genç TEMA ve ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü gönüllülerinden Oğuz Ergun, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekti ve söz konusu kaynaklarının kullanımının artırılmasının, enerjide dış kaynaklara bağımlılığı azaltacağını belirtti.

Grup adına açıklamada bulunan Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencisi Oğuz Ergun, “Hem rüzgar hem de güneş enerjisi bakımından ülkemiz oldukça şanslı bir konumdadır. Güneşli gün sayısının fazla olduğu ülkemizde güneş enerjisinden elektrik elde etmek daha az maliyetlidir. Son yıllarda yapılan rüzgar ölçümleriyle görülüyor ki ülkemizin rüzgar enerji haritası bu enerji teknolojisine yatırım yapılacak düzeydedir. Birçok gelişmiş ülkenin yenilenebilir enerji teknolojileri olduğu halde güneş ve rüzgar gibi kaynakları olmadığı için bu büyük fırsatı değerlendirememektedirler.” dedi.

Güneş ve rüzgar enerjisi kaynaklarına herhangi bir ücret ödenmediğine dikkat çeken Ergun, söz konusu kaynakların tükenmesinin de söz konusu olmadığını belirtti. Ergun, yenilenebilir enerji kaynaklarının, hem ucuz olması hem de çevreyi korumaya destek sağlaması bakımından Türkiye için önemini vurguladı. Ergun “Mevcut enerji üretimimizin doğalgaz gibi ülkemizde bulunmayan ve bizi enerjide dışa bağımlı hale getiren enerji yerine, stratejik olarak büyük önem taşıyan yenilenebilir enerji kaynaklarımızın kullanılması şarttır.” ifadelerini kullandı.

Stargundem