Mısır’dan Arakan açıklaması

Mısır’dan Arakan açıklaması

İki aydır acımasızca katliamın gerçekleştirildiği Arakan’a ilişkin bir açıklama da Mısır’dan geldi.

Defne Bayrak'ın haberi;

Dışişlerinden yapılan bu açıklamada Mısır’ın olaylar karşısında duyduğu endişe dile getirildi. Mısır, Myanmar’da Rohingya Müslümanlarına karşı işlenen, evlerin, dükkanların, camilerin yakıldığı, onlarcasının hayatını kaybetmesine ve yaklaşık 90 bin vatandaşın yersiz kalmasına neden olan etnik şiddet olaylarından dolayı derin kaygı duyduklarını açıkladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Amr Rüşdi şöyle konuştu: ‘Mısır, Myanmar hükümetinin krizi çözmek için aldığı önlemleri takip etmekte, gelecekte şiddet olaylarının tekrar etmesini engellemek için gerekli tedbirleri almaya çağırmaktadır.’

Dışişleri sözcüsü, dışişleri bakanının Asya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Muhammed Hicazi’yi Kahire’deki Myanmar büyükelçisiyle bir toplantı yaparak bu mesajı kendisine iletmekle görevlendirdiğine işaret etti. Aynı mesajı Yangon’daki Mısır büyükelçisi de Myanmar dışişleri bakanına iletecek ve Mısır’ın yaşanan şiddet olayları ve sonuçlarından derin endişe içinde olduğunu bildirecek.

Amr Rüşdi daha sonra Mısır Dışişleri Bakanlığı’nın, meselenin takip edilmesi için İslami Konferans Örgütü ve Cenevre’deki İnsan Hakları Konseyi’ndeki İslami Grup’la temasları sürdürdüğüne dikkat çekti.

Son olaraksa Mısır’ın, bu olaylardan mağdur olanlara zorunlu insani yardımların sunulmasında uluslararası insan hakları kuruluşlarıyla organize bir şekilde çalışmaya hazır olduğunu bildirdi.

Timeturk