Çin'i tayfun vurdu: 111 ölü

Çin'i tayfun vurdu: 111 ölü

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'i "Vicente tayfunu" vurdu. Ülkede, son 5 gündür devam eden şiddetli yağışlar sonucu 111 kişi hayatını kaybederken, 47 kişiden ise haber alınamıyor.

Halil Şen'in haberi;

Şiddetli fırtına ve aşırı yağışlardan dolayı ülkede bir milyon 170 bin kişi tahliye edildi. 22 bölgede toplam 9 milyon 200 kişinin olumsuz etkilendiği aşırı yağışlarda, 114 bin konut ciddi oranda hasar gördü. Öte yandan, afetler sebebiyle 54 bin ev yıkıldı.

Son 60 yılın en şiddetli yağışını alan başkent Pekin'de pek çok evin çatısı çöktü, yıldırım çarpması ve devrilen elektrik direkleri nedeniyle 10 kişi hayatını kaybetti. Şiddetli fırtınanın ağaçların devrilmesine yol açtığı ülkede arabalar ve otobüsler sular altında kaldı. Hong Kong'da ise aşırı rüzgar ağaçları ve yol tabelalarını devirdi. Saatte 140 km hıza ulaşan rüzgar uçak seferlerini de olumsuz etkiledi. Yaklaşık 100 kişinin rüzgar nedeniyle meydana gelen kazalarda yaralandığı bildirildi. Sel nedeniyle mahsur kalan 157 kişi arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Çin Sivil İşler Bakanlığı aşırı yağışlar nedeniyle Pekin ve Tianjin şehirleri ile Hebei, İç Moğolistan Özerk Bölgesi, Shanxi ve Sichuan başta olmak üzere 22 eyalette hayatını kaybedenlerin sayısının 111'e yükseldiğini, 47 kişiden ise haber alınamadığını açıkladı.

Sel ve kuraklıkla mücadeleden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hui Liangyu, can kayıplarının önüne geçmek amacıyla, kaynakların seferber edilmesini isteyerek, ilgili birimlerin var güçleriyle çalışmaları ve önlem almaları gerektiğini ifade etti. Çin'de bu yıl aşırı yağışlarda toplam 721 kişi ölürken, kaybolan 118 kişiden ise halen haber alınamıyor.

Cihan