Doğu Afrika'da yüzbinlerce çocuk aç!

Doğu Afrika'da yüzbinlerce çocuk aç!

Afrika'nın boynuzu adı verilen doğusunda iç savaşlar ve kuraklık nedeniyle yaklaşık 900 bin çocuk açlık çekiyor.

Uluslararası yardımlara rağmen kuraklık ve iç savaşlar nedeniyle Afrika'nın boynuzu adı verilen doğusunda 900 bin çocuk açlık felaketi içinde yaşıyor. Somali, Etyopya ve Kenya'da toplam 8 milyon insan BM çocuk yardımı kuruluşu Unicef'in desteğine muhtaç olarak hayatını sürdürüyor.
Doğu Afrika'da 20 Temmuz 2011'de ilan edilen açlık felaketinden bir yıl sonra en çok sıkıntı içinde yaşayanlar çocuklar. Yetersiz beslenme, çeşitli hastalıklar, fakirlik ve emniyetsizlik bölgedeki insanları tehdit etmeye devam ediyor. Özellikle uzak bölgelerde daha yoğun yardıma ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Unicef, öncelikle iç çatışmaların da devam ettiği Somali'de durumun daha vahim olduğunu belirtti. Bu ülkede her beş çocuktan birisi yetersiz besleniyor. Kıtlık dolayısıyla yüzbinlerce aile evlerini terkederek yiyecek bulabileceklerini umdukları başka bölgelere gidiyor. Bir milyondan fazla insan kendi ülkesinde iltica etmiş durumda ve bu insanların yüzde 60'ı çocuklar. Daha önceki belirlemelerde Doğu Afrika'da açlık felaketine maruz kalan insan sayısı 13 milyon olarak bildirilmişti.

Dünya Bülteni