Sürücüler de araçlar gibi muayeneden geçsin
Araçların uluslararası standartlarda bakımlı olmaları amacıyla Ulaştırma Bakanlığı'nın 3 yıl önce getirdiği araç muayene sistemi başarıyla uygulanırken, benzer periyodik sistemin sürücülere de getirilmesi isteniyor
Trafikte seyreden araçların uluslararası standartlarda bakımlı olmaları amacıyla Ulaştırma Bakanlığı'nın 3 yıl önce getirdiği araç muayene sistemi başarıyla uygulanırken, benzer periyodik sistemin sürücülere de getirilmesi isteniyor.
Fatih Yalçıner'in haberi;
Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Derneği (FTM) Başkanı Prof. Dr. Yurdakul Çaldag, sürücülerin uluslararası standartlara uygun periyodik muayeneden geçirilmesi halinde trafik kazalarının azalacağını ifade ediyor. Gelişmiş ülkelerde, ehliyet alan sürücünün sürekli takip ve kontrolden geçirildiğini hatırlatan Çaldag, "Türkiye'de bu, büyük bir eksiklik ve acilen giderilmesi gerekiyor. Araçlarımız ne kadar bakımlı olursa olsun, sonuçta onu sürücü kullanıyor. Bu yüzden sürücüler gerekli her türlü muayene ve testten geçtikten sonra trafiğe çıkabilmeli. Konuyla ilgili hazırlıklara başladık. En kısa zamanda da ilgili kurumlara teslim edeceğiz." diye konuştu.
Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Samsun Şube Başkanı Sedat Kır ise ticari araç sürücülerinin 3 yılda, hususi araç sürücülerinin ise 5 yılda bir sürüş testi ve muayeneye tabi olmasını öneriyor.
Zaman
