Üstad Hamza Emek'e hafta sonu gel demişti

Üstad Hamza Emek'e hafta sonu gel demişti

Üstadın Emirdağlı talebelerinden Hamza Emek Ağabeyi rahmet anıyoruz

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman Said Nursi'nin Emirdağlı talebelerinden Hamza Emek Ağabeyi rahmetle anıyoruz. 1922'de Emirdağ'da doğan Hamza Emek, 16 Haziran 1991'de vefat etmişti.
Kızı Şirin Emek, babası ve Bediüzzaman ile ilgili şunları söylemişti:

Babanız Bediüzzaman’la ilgili bir şeyler anlatır mıydı size veya sizin hatırladığınız anılar var mı?

Üstad, babamıza: “Senin çoluk çocuğun var. Sen hafta arası gelme. Çocuklarınla ilgilen. Hafta sonları gel bize” dermiş. Zaten annemin anlattığına göre, babam hafta sonları hiç evde olmazmış. Sürekli Üstad’ın yanına gidermiş. Hatta: “Hafta içi gelme” demesine rağmen, babam yine de Üstad’a hizmet için gidermiş. Üstad Emirdağ’da olduğu sürece babam hep yanındaymış.

Üstad sizin evinize geldi mi?

Evimizin önünden arabayla geçerken, biz, annem ve kardeşlerimle beraber kapının önüne çıkmıştık. Oda arabanın içinden bize el sallamıştı. Ama evimize geldiğini hiç hatırlamıyorum. Bir de anneme çok dua ettiğini söylermiş Üstad babama. Üstad yoğurt çorbasını çok sevdiği için, annem sürekli yoğurt çorbası yapar gönderirmiş. Zaten herkesin yemeğini yemezmiş. Bir de bazen çamaşırlarını da yıkarmış annem. Çok özen gösterirmiş. Melek gibi bir insandı annemiz. İsmi Sabiha’ydı. Çok erken kaybettik Onu.