Bediüzzaman işgalcilere köpek demişti

Bediüzzaman işgalcilere köpek demişti

Şahin, medyada yaşanan köpek kavramıyla ilgili Bediüzzaman'ın kullandığı tabiri hatırlattı

Risale Haber-Haber Merkezi

Milli Gazete yazarı Davut Şahin, medyada yaşanan köpek kavramıyla ilgili Bediüzzaman'ın kullandığı tabiri hatırlattı.

Medyada anlı şanlı bir yazarın kuyuya taş attığını, kırk akıllının çıkaramadığını belirten Şahin, "Gazetecilik mesleği ile köpekliği bir tutarak 'aklınca' kendisinin de bir köpek olduğunu söylüyor. Kendisine "köpek" yakıştırması yaparken, hakaret olarak algılamadığının altını çiziyor. Çünkü hayat standardı yüksek insanların bu tür hayvanlarla içli dışlı olduğu bir gerçek. Böyleleri, onlarla birlikte yemek yer, içer, oynar, gezer... Hatta aynı yatağı paylaşarak, köpekleri hayatının merkezine oturturlar" dedi.

Anadolu insanının köpeğe değer verdiğini ama "köpeklik"in apayrı bir durum olduğunu belirten Şahin, "Bir diğer adı 'kelp'leşmek olan bu ifade bizim lügatımızda farklı anlamlar çağrıştırır" diyerek Bediüzzaman Said Nursi'nin aynı kavramı kime karşı nasıl kullandığını hatırlattı. Şahin, yazısını şöyle sürdürdü:

"Bediüzzaman Said Nursi'nin de işgal altındaki istanbul'da İngilizlere karşı söylediği sözü, Hutuvat-ı Sitte eserinde kayıtlıdır, 'Ey ekpekü'l-küpekadan tekepküp etmiş köpek!' der. Aslında İngilizlere hitap ederken, akla gelebilecek en ağır bir hakareti onlara yöneltiyordu."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.