BM'den UYAP'a birincilik ödülü

BM'den UYAP'a birincilik ödülü

UYAP, Birleşmiş Milletler (BM) kamu hizmetleri ödülünde SMS Bilgi Sistemi dalında birinci, Bilişim Sistemi dalında ise ikinci oldu.

Ödülün, uluslararası platformda, kamu hizmeti alanında en itibarlı ve en çok kabul gören mükemmellik ödülü özelliği taşıdığı bildirildi.

BM Kamu Hizmeti Ödülleri, dünya genelinde kamu hizmetlerinde yeniliği geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen uluslararası bir yarışma. Daha etkili ve sorumlu kamu yönetimi anlayışının ülkelerde ve dünya çapında yayılmasının yolunu açıyor. Küresel seviyede yapılan bu yarışma sayesinde, Birleşmiş Milletler Kamu Hizmeti Ödülleri kamu hizmetlerinin somutlaşmasını, profesyonelleşmesini ve rolünün güçlenmesini sağlıyor.

Bu yarışmaya ulusal veya yerel düzeyde kamu hizmeti sağlayan kurumlar aday gösteriliyor. Afrika, Asya ve Pasifik, Avrupa ve Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Karayipler ile Batı Asya olmak üzere beş coğrafi alan kendi içerisinde ayrı ayrı yarışıyor. Adalet Bakanlığı Batı Asya bölgesinde; UYAP SMS Bilgi Sistemi ile "Kamu hizmetlerinde yolsuzluk ile mücadele" kategorisinde, UYAP Portallar ile "Kamu hizmetlerinin sunumunun geliştirilmesi" kategorisinde; UYAP Bilgi Yönetimi ile de "Devlet yönetiminde bilgi yönetimini ilerletme" kategorisinde finale kaldı.

Finale kalan başvurular nihai olarak BM Kamu Yönetimi Uzmanlar Komitesi tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucu UYAP SMS Bilgi Sistemi Kamu Hizmetlerinde Yolsuzluk ile Mücadele kategorisinde kendi bölgesinde dünya birinciliği; UYAP Bilişim Sistemi Bilgi Yönetimi Modülü ise Devlet Yönetiminde Bilgi Yönetimini İlerletme kategorisinde kendi bölgesinde dünya ikinciliği; ödüllerine layık görüldü.

2012 yılı aynı zamanda Kamu Hizmeti Ödülleri'nin de 10'ncu yıldönümü. Birleşmiş Milletler Kamu İdaresi Uzman Komitesi tarafından ödüle layık görülen adaylara 23 Haziran 2012 tarihinde düzenlenecek BM Kamu Hizmeti Ödül Töreni'nde ödülleri ve taltif sertifikaları takdim edilecek. Bu küresel ödül töreni, Birleşmiş Milletlerin Kadın Örgütü ve BM Uyuşturucu ve Suç Bürosu (UNODC) ile işbirliği içerisinde BM Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesine (UNDESA) bağlı Kamu İdaresi ve Kalkınma Yönetimi Bölümü (DPADM) tarafından tertip ediliyor.

(CİHAN)