Sahabe Bera b.Malik Karaman'da anlatıldı

Sahabe Bera b.Malik Karaman'da anlatıldı

82 il 82 sahabi projesi Karaman Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi

Risale Haber-Haber Merkezi

Siyer Araştırmaları Merkezi'nin öncülüğünde, Erdem-Der'in ev sahipliliği ile 82 il 82 sahabi projesinin Karaman programı Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

"Şehadet Sevdalısı Bera b.Malik" başlığında Asrı Saadet'in farklı bir siması olan Hz. Bera'nın anlatıldığı program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Erdem-Der Başkanı Halil Acarlı’nın açılış konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Muhammed Emin Yıldırım Hoca, 82 İl 82 Sahabi projesi ile alakalı kısa bir bilgi verdikten sonra Hz. Bera'nın niçin Karaman'da anlatıldığını anlattı.
"Karaman'ın kelime anlamı; esmer, zayıf ama yağız delikanlıdır. Bera'da tam böyle biridir; bundan dolayı burada o anlatılacaktır" diyen Yıldırım, "Hepimiz Rezzak olan Allah'tan çoğu zaman rızık adına çok şey istemişizdir. Ama Bera hep şehadet istedi ve en sonunda da isteğine kavuştu" şeklinde konuştu.

Bera b. Malik'in Hendek Gazvesi'nin ardından tüm gazve ve seferlere katıldığını belirten Yıldırım, onun cihad meydanlarındaki korkusuz halini ve hesap yapmadan, arkasına bakmadan nasıl kahramanlıklar ortaya koyduğunu farklı örneklerle anlattı.

Cihad meydanlarından, başka meydanlara koşan Bera b. Malik'in en son İran'ın Tüster şehrinde nasıl özlediği şehadete erdiğini anlatan Yıldırım, en son onun hayatından hayatlara taşınması gereken beş temel mesaja dikkat çekti:
1-Ada, Ümmü Süleym gibi evlatlarını Peygamberin Mektebine, biri Enes gibi âlim, biri Bera gibi Mücahid olsun.
2-Yürü arkana bakmadan risalet davasının zorlu yollarını, adımların küçük, işlerin az olsa bile, Allah bereketini ihsan etsin.
3-Bul kendine Halid gibi bir yol rehberi ve hayat arkadaşı, eksiğini tamamlasın, noksanını gidersin ve sana cennetin kokusunu hissettirsin.
4-Yaşa şehit gibi hayatını, imanın hayatına, hayatın imanına şahitlik yapsın; söyleminle hayatın birbirini tamamlasın.
5-İste, Rezzak olan Allah'tan şehadeti, bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün ama bir gün mutlaka, gelip sana kavuşsun.